Mozaik
ODRŽAN FINALNI IZBOR U ZAGREBU

Anja Ožanić postala je nova Miss sporta Hrvatske 2019.
Objavljeno 13. srpnja, 2019.
Natjecalo se 16 finalistica, među kojima je bila i Maja Pejaković iz Vukovara

U predivnom prostoru muzeja Mimara u Zagrebu održan je finalni izbor Miss sporta Hrvatske 2019., a ovo je ujedno 28. izbor na kojem se bira najljepša sportašica Hrvatske.

U finale se preko castinga plasiralo 16 finalistica, a organizatori izbora bili su Tamara Roglić, vlasnica modne agencije Tarol, i Damir Mrvec, novinar Večernjeg lista. Za laskavu titulu najljepše natjecale su se: Monika Tičarić (Sisak, fitness i ples), Klaudia Vekić (Rijeka, ples i rukomet), Katarina Rebernjak (Hum na Sutli, košarka), Antea Brezinščak (Zagreb, odbojka),Helena Halužan (Zagreb, ritmička gimnastika), Iva Hanžeković (Sisak, latinoamerički plesovi), Eleonora De Lai (Ivanec, crossfit),Ema Cetušić Jakopović (Zagreb, atletika), Anja Ožanić (Zagreb, skokovi u vodu), Nina Halajko (Kutina, atletika), Ema Bacalja (Zadar, atletika), Elena Šobota (Split, tenis), Borna Mohač (Zagreb, tenis), Karla Puljko (Zagreb, atletika), Petra Štefanović (Zagreb, atletika), Maja Pejaković (Vukovar, odbojka).

Stručno povjerenstvo imalo je težak zadatak odabrati najljepše, a činili su ga: Denis Begović (Admiral Casina), Branimir Blajić (Visoka škola Aspira), Leonarda Farkaš (Miss sporta Hrvatske 2017.), Helena Krnetić (aktualna Miss Supranational Hrvatske), Sanja Bjedov Popović (suvlasnica licence Miss Supranational Hrvatske), Ivan Pavić (novinar), Lada Szabo Kajfež (poduzetnica i slikarica), Ivica Zanetti (vlasnik frizerskog salona), Damir Škaro (olimpijac, saborski zastupnik i predsjednik uprave Autokluba Siget), Hrvoje Delač (urednik), Josip Mesarić (Prooptika), Mirsada Jureša (Mistic Exclusive), Boris Močinić (poduzetnik), Hrvoje Puškarić (slikar), Goran Bradić (Stara škola) te Kristina Bajsić Bogović (odvjetnica).

Odlučili su da je nova Miss sporta Hrvatske 2019. Anja Ožanić iz Zagreba, koja se bavi skokovima u vodu. Prva pratilja je Ema Cetušić Jakopović, atletičarka iz Zagreba, a titulom druge pratilje okitila se Elena Šobota, tenisačica iz Splita. Titulu Miss fotogeničnosti ponijela je odbojkašica Antea Brezinščak (Zagreb). Prelijepa Anja Ožanić trenira 13 godina skokove u vodu u klubu Nemo. Bila je prvakinja Hrvatske 2016. godine, a u posljednje tri godine je viceprvakinja. Iza sebe ima uspješne nastupe u Srbiji, Austriji i Italiji.

- Teško je opisati riječima osjećaj kad su pročitali moje ime da sam upravo ja nova Miss sporta Hrvatske, totalni šok i nevjerica. Mogu reći da su sve djevojke bile jako lijepe, da su se odlično predstavile, no presretna sam da sam osvojila titulu Miss sporta Hrvatske 2019. Na izbor me prijavila trenerica iz drugog kluba - rekla je Anja Ožanić, nova Miss sporta Hrvatske 2019.

Djevojke su se u prvom izlazu predstavile u sportskoj odjeći Body feeling. U drugom izlazu finalistice su se predstavile u ekskluzivnoj kolekciji kupaćih kostima koje je specijalno za ovu prigodu izradila dizajnerica Mirsada Jureša. Uz kupaće kostime djevojke nose sunčale naočale Prooptike, generalnog zastupnika brendova Porsche design i Woodys Barcelona. Uz kupaće kostime finalistice su nosile narukvice Zoa Handmade.

Ono što je bilo posebno, svakako je talent showu, koji su same osmislile, prezentirale su sport iz kojeg dolaze u 45 sekundi. Ako je nešto posebno, to su bile večernje haljine modnog salona Mistic Exclusive.

Mario Kokaj
Najčitanije iz rubrike