Sport
TENISKI KLASIK U POLUFINALU WIMBLEDONA

Nadal je spreman ponoviti veliku 2008.
Objavljeno 12. srpnja, 2019.
“Bik s Mallorce” u velikoj je formi, suparnicima je dosad na turniru davao samo mrvice

Vezani članci

TENISKI KLASIK U POLUFINALU WIMBLEDONA

Federer je kralj All England Cluba

Španjolac Rafael Nadal čak je 12 puta bio pobjednik Roland Garrosa, osvojio je ukupno 18 Grand Slam naslova, ali kada se krenu izvlačiti teniski "naj, naj, naj" svih vremena, ne može bez finala Wimbledona iz 2008. godine. To je po kvaliteti tenisa vjerojatno najbolje finale u povijesti All England Cluba koje je uz kišne prekide trajalo sedam sati i u kojemu je Španjolac u pet setova svladao Federera, do tada nepobjedivog i peterostrukog šampiona tog turnira.

To je bio "meč svih mečeva", a danas se treba pripremiti za novu tenisku poslasticu, ponovno na travi All England Cluba Rafa protiv Federera. Po onome što su dosad pokazala, obojica su u velikoj formi, spremna otići do kraja. To je klasik za veliku nedjelju, ali Nadal kao drugi, a Federer kao treći tenisač svijeta jedan na drugog idu već u polufinalu. Polufinalu koje je označeno kao finale prije finala i najiščekivaniji meč ovogodišnjeg Wimbledona.

- Igram protiv vjerojatno najboljeg tenisača koji je igrao na ovim terenima i znam da moram dati najbolje od sebe kako bih bio u finalu - kaže Rafael Nadal, koji je prije nešto više od mjesec dana u polufinalu Roland Garrosa pomeo Rogera. No, pariška zemlja je Nadalov teren, wimbledonska trava pak ima drugog vladara. No, Rafa je i na toj travi pobijedio "Maestra iz Basela".

- Svaki meč protiv Rogera poseban je doživljaj. Uzbuđen sam što ćemo se nakon 11 godina ponovno susresti na Centralnom terenu. Ovaj meč znači mnogo za mene, naravno i za njega - dodao je 33-godišnjak s Mallorce, prvi igrač koji je već osigurao nastup na završnom turniru osmorice najboljih tenisača u 2019. godini, u studenome u londonskoj O2 Areni.

Nadal u All England Clubu igra fantastično i uglavnom se poigrava sa suparnicima. U 2. kolu imao je izazov protiv Kyrgiosa, ali nakon što ga je uspješno riješio, u nastavku turnira mu nitko ništa nije mogao. Pobjeđivao je u tri seta i najavio kako je ove godine ponovno spreman ponoviti 2008., nakon titule u Roland Garrosu uzeti i onu wimbledonsku.

Prije Rafe i Rogera program na Centralnom terenu Wimbledona u 14 sati otvaraju prvi tenisač svijeta Novak Đoković i Španjolac Roberto Bautista Agut, koji je protiv svih prognoza među četiri najbolja u Londonu. Da će igrati u polufinalu Wimbledona ni sam nije vjerovao, ovih dana trebao je biti na Ibizi i s prijateljima proslaviti momačku večer.

- Planirao sam biti na Ibizi s prijateljima, oni su otišli, ali sad su već krenuli put Londona - kazao je Bautista Agut koji će uskoro pred oltar s dugogodišnjom djevojkom. No prije nego se oženi želja je u Wimbledonu pobijediti branitelja naslova s kojim će danas igrati 11. put. Đoković vodi 7-3 u međusobnim dvobojima, ali 31-godišnji Španjolac ga je dobio ove godine u Dohi i Miamiju.

Ivana Liović
Nadal i Federer sastaju se 40. put, Španjolac vodi 24-15. Na travi je pak 2-1 za Rogera
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike