Sport
U-23 EUROPSKO PRVENSTVO

Dario Prekl bez subotnjeg finala skoka s motkom
Objavljeno 12. srpnja, 2019.
Osječki je skakač u kvalifikacijama preskočio 5,05 m za diobu 13. mjesta među 26 natjecatelja

Dario Prekl neće skakati u finalu skoka s motkom na U-23 Europskom prvenstvu, koje se od četvrtka do nedjelje održava u švedskom Gävleu. Osječki je skakač s motkom u jučerašnjim kvalifikacijama preskočio samo 5,05 metara, što je bilo dovoljno samo za diobu 13. mjesta.

U kvalifikacijama skoka s motkom nastupilo je 26 natjecatelja podijeljenih u dvije skupine, koji su za ulazak u subotnje finale morali preskočiti normu od 5,45 m. Čak 15 ih je tu visinu već svladalo u svojoj karijeri, a 14 ih je to napravilo i ove godine, makar i u dvorani. No rasplet kvalifikacija bio je takav da je za finale trebalo ostvariti dosta manju visinu, samo 5,20, što je na kraju uspjelo upravo dvanaestorici skakača, koji će se tako u subotu od 17.30 boriti za medalje.

Prekl je skakao u A-skupini i kvalifikacije je dobro otvorio, prvo je propustio početnu visinu od 4,90, a potom iz prvog pokušaja svladao i onu na 5,05. No ona sljedeća, na 5,20, pokazala se previsokom preprekom za 20-godišnjeg člana AK-a Slavonija-Žito jer je u sva tri pokušaja bio neuspješan. Razočaranje je to sigurno za mladog osječkog skakača, pogotovo s obzirom na to da je ove sezone nekoliko puta popravljao svoj apsolutni osobni rekord te od 5,15, s koliko je ušao u 2019. godinu, na kraju “dogurao” do 5,31, koliko je letio preko letvice prije 15-ak dana u Rijeci. S obzirom na to da je ovog lipnja skakao i 5,30 i tih 5,31, činilo se kako je forma stigla u pravom trenutku te se vjerovalo kako u Gävleu može dodatno poboljšati svoj najbolji rezultat te se s realnim izgledima uključiti u borbu za finale. Nažalost, njega će ipak samo gledati, a žal je sigurno još veći jer je na kraju i tih 5,20 bilo dovoljno za nastavak natjecanje na U-23 Europskom prvenstvu.

Goran Roguljić
Tolj uvjerljivo u finale diska
Marija Tolj plasirala se u finale bacanja diska ostvarivši uvjerljivo najduži hitac kvalifikacija sa 60,25 m, četiri i pol metra dulje od drugoplasirane Njemice Julije Ritter. Norma je bila 53,00, prebacilo ju je sedam atletičarki, ostale su ušle po plasmanu, a Marija je sve napravila već u prvom hitcu. U kvalifikacijama skoka u dalj nastupio je Ivan Vujević, koji je sa 7,27 m zauzeo 18. mjesto od 22 natjecatelja. Norma za finale bila je 7,75, no preskočila su ju samo četvorica, a u finale se išlo i sa 7,50.
Možda ste propustili...

OSMINA FINALA KUGAČKOG KUPA HRVATSKE

Ženski slavonski dvojac bez naklonosti kuglica

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

Najčitanije iz rubrike