Novosti
PRIJEDLOG PREMIJERA PLENKOVIĆA

Novi ministar uprave bit će Ivan Malenica
Objavljeno 11. srpnja, 2019.
Premijer Andrej Plenković u četvrtak poslijepodne objavio je ime nasljednika Lovre Kuščevića na poziciji ministra uprave.


"Odlučio sam da za novog ministra uprave predložim Ivana Malenicu, dekana Veleučilišta u Šibeniku", rekao je Plenković novinarima te dodao: "To je mlad čovjek, pravnik, koji se razumije u pitanja uprave. Mislim da je odličan izbor i da je osvježenje. Mi ćemo u sljedećim danima obavljati konzultacije i u vezi s nekim drugim mjestima u Vladi", rekao je Plenković nakon sastanka s koalicijskim partnerima u Banskim dvorima.


Ivan Malenica rođen je 21. srpnja 1985. u Šibeniku gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Splitu 2008. godine te je bio polaznik poslijediplomskog doktorskog studija Pravnog fakulteta u Zagrebu na smjeru Javno pravo i uprava. Na Veleučilištu u Šibeniku zaposlen je 2009. godine, najprije kao asistent, a zatim kao predavač. Dužnost dekana Veleučilišta u Šibeniku obnaša od listopada 2017. godine. Koautor je udžbenika Novo hrvatsko radno pravo - ogledi iz radnog prava i pravne prakse te je član Savjeta za razvoj javne uprave. Također, u HDZ-u je predsjednik stranačkog odbora za upravu te je savjetovao predsjednika stranke o pitanjima vezanima za javnu upravu. Nakon ostavke Lovre Kuščevića bilo je nagađanja kako bi ga mogao naslijediti Darko Nekić ili saborska zastupnica Sanja Putica.
Podsjetimo, premijer Plenković najavio je početkom tjedna kako kreće u nešto ambiciozniju rekonstrukciju Vlade. Pretpostavlja se kako bi se to moglo dogoditi do kraja srpnja. No, osim Marije Pejčinović Burić koja s pozicije ministrice za vanjske i europske poslove odlazi za glavnu tajnicu Vijeća Europe i Lovre Kuščevića koji je ostavku dao nakon što su mediji iznijeli niz afera s nekretninama, nije poznato hoće li i koji drugi sadašnji ministar morati napustiti Vladu. Moguće je da je sudbina neizvjesna ministru zdravstva Milanu Kujundžiću te ministru državne imovine Goranu Mariću. Također, moguće je i smanjenje broja ministarstava. D.Pav.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TRAJE POTRAGA ZA DENISOM BILJANOM

Nestao dva dana nakon što je našao novi stan

2

ZAŠTO OPET MORAMO STAVITI OVAJ NASLOV?

Trećinu kante za smeće čini bačena hrana

3

SUĐENJE VLADIMIRU ŠIŠLJAGIĆU I MARTINU MAROLINU

Zlatko Maksimović ponovio optužbe o izvlačenju novca od poduzetnika