Sport
VEČERAS PREOSTALA ČETVRTFINALA AFRIČKOG KUPA NACIJA

Madagaskar želi produžiti bajku u Egiptu
Objavljeno 11. srpnja, 2019.
Danas su na rasporedu preostale dvije četvrtfinalne utakmice Afričkog kupa nacija koji se održava u Egiptu. Nakon što su se za polufinale sinoć borili Senegal - Benin i Nigerija - Južna Afrika, danas će o preostala dva polufinalista odlučiti Obala Bjelokosti i Alžir, koji igraju u Suezu (18 h), odnosno Madagaskar i Tunis u Kairu (21 h).

Obala Bjelokosti među najuspješnijim je reprezentacijama Crnog kontinenta u posljednjih 15-ak godina, o čemu dovoljno svjedoči i da su na posljednjih sedam prvenstava tri puta igrali finale, a posljednji put 2015., kada su uzeli svoj drugi naslov. "Slonovi" su u Egiptu do sada upisali tri pobjede (Južna Afrika 1:0, Namibija 4:1, Mali 1:0), te poraz u skupini (Maroko 0:1). Za razliku od njih Alžir na naslov čeka od 1990., kada je jedini put bio prvak, od tada mu je najbolji rezultat bilo četvrto mjesto 2010., nakon čega je samo jednom prošao skupinu i stigao do četvrtfinala. No, u Egiptu Alžirci igraju vrlo dobro, nanizali su sve četiri pobjede (Kenija 2:0, Senegal 1:0, Tanzanija 3:0, Gvineja 3:0) i to bez primljenog pogotka.

Debitant Madagaskar definitivno pripada među najveća iznenađenja AFCON-a, do četvrtfinala je stigao bez poraza (Gvineja 2:2, Burundi 1:0, Nigerija 2:0, DR Kongo 4:2 nakon jedanaesteraca, 2:2), a svoju bajku želi produžiti i večeras, novim povijesnim dosegom. Za to će morati izbaciti Tunis, koji je na poseban način stigao do četvrtfinala, sa sva četiri remija (Angola 1:1, Mali 1:1, Mauritanija 0:0, Gana 5:4 nakon jedanaesteraca, 1:1). Tunižani su prvaci bili 2004., nakon čega su čak pet puta zapinjali u ovoj fazi. G.R.
Možda ste propustili...

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

OSMINA FINALA KUGAČKOG KUPA HRVATSKE

Ženski slavonski dvojac bez naklonosti kuglica

Najčitanije iz rubrike