Sport
U-23 EP U ATLETICI

Dario Prekl traži put u finale
Objavljeno 10. srpnja, 2019.
U švedskom Gävleu od četvrtka do nedjelje (14. srpnja) održava se U-23 Europsko prvenstvo na kojemu će Hrvatsku predstavljati desetero atletičarki i atletičara. Među njima je i osječki skakač s motkom Dario Prekl koji će odmah biti u akciji, od 16.30 sati nastupit će u kvalifikacijama, a ako ih uspješno apsolvira, skakat će i u subotnjem finalu. U Švedsku je s Preklom otišao i njegov trener iz AK Slavonija-Žito Hrvoje Livančić. Osječki motkaš na eurosmotru U-23 otišao je u dobroj formi, nedavno je imao nekoliko jakih provjera i pritom je ostvario vrijedne rezultate, između ostaloga popravio je osobni rekord preskočivši 5,31 metar. Osim njega boje Hrvatske u Švedskoj još će braniti Sven Cepuš (800 m), Ivan Vujević (skok u dalj), Trpimir Široki (skok u dalj i desetoboj), Filip Mrčić (skok u vis), Filip Svalina (3000 m zapreke), Marija Tolj (bacanje kugle i diska), Katarina Vukančić (10.000 m), Dora Filipović (200 m i 400 m), i Marija Ivanković (troskok).

Hrvatske atletske nade na EP-u u Švedskoj odveli su Mario Bratulić kao vođa puta, Mladen Katalinić kao izbornik reprezentacije, Marko Jakopović kao doktor te treneri Ljiljana Ćulibrk, već spomenuti Hrvoje Livančić, Bojan Ubiparip, Siniša Cik, Roland Robert Varga i Milan Ljubotina. G.R.
SARA KOLAK ČETVRTA U LUZERNU
Olimpijska pobjednica u bacanju koplja, 24-godišnja Sara Kolak, zauzela je četvrto mjesto na međunarodnom atletskom mitingu u Luzernu s hicem od 64.35 metara. Hrvatska bacačica u Luzernu je bacila na razini svog najboljeg rezultata sezone, samo 10 centimetara manje negoli 22. lipnja, kada je pobijedila u mitingu u Ostravi. U bacanju koplja slavila je Australka Kelsey-Lee Barber s drugim najboljim rezultatom sezone u svijetu od 67.70 metara, što je za samo dva centimetra slabije od tri mjeseca starog dometa Kineskinje Huihui Lyu. Drugo mjesto zauzela je Bjeloruskinja Tatjana Haladovič sa 66.18m, a treće Njemica Christin Hussong sa 64.62m.
Najčitanije iz rubrike