Osijek
"PRUŽI RUKU POMOĆNICU"

137 korisnika dobiva razne vrste pomoći
Objavljeno 11. srpnja, 2019.
Puna tri mjeseca ukupno 137 korisnika obuhvaćenih projektom "Pruži ruku pomoćnicu", čiji je nositelj osječka Udruga "Život treće dobi", dobiva razne vrste pomoći. Voditeljica projekta Mirjana Eržić ne krije zadovoljstvo što je uspjela osigurati projekt kojim ne samo da su obuhvaćeni brojni korisnici koji nužno trebaju pomoć nego i nezaposlene žene koje duže vrijeme nemaju prihoda.

- Naše zaposlenice pružaju pomoć korisnicima u smislu spremanja, čišćenja, odlaska po namirnice, lijekove i slično. Ima ih pred mirovinu, također i onih starijih od 40, pa i 50, godina. Na javni poziv, koji smo otvorili u veljači, javilo se 250 korisnika koji su bili u potrebi i nakon selekcije ostalo ih je 137. Od ukupnog broja, 31 korisnik je s područja Beketinaca, nekoliko njih nalazi se u Višnjevcu, Josipovcu i Sarvašu, a stotinjak ih je iz Osijeka - pojasnila je Eržić koja je jučer u prostorijama Gradske četvrti Gornji grad predstavila ciljeve, aktivnosti te očekivane rezultate projekta. Osim što su željeli omogućiti pristup tržištu rada za 15 žena, kao i pružiti stabilnost i sigurnost uz zajamčena primanja i ugodnu radnu atmosferu, Udruzi je cilj podizanje socijalnih i radnih kompetencija te mogućeg kasnijeg zapošljavanja. Tu je i podizanje kvalitete života te osiguravanje uključenosti u život korisnika, kao i bolji zdravstveni te higijenski uvjeti. Tu je i kvalitetnija prehrana te uredno životno okruženje. Dakako, i druženje sa zaposlenicama, što je osobama, posebice onima starije životne dobi, itekako potrebno.

Svih 15 zaposlenih žena, od kojih je pet dio tima u Beketincima, ostvaruju redovni mjesečni prihod od 3000 kuna. Projekt “Pruži ruku pomoćnicu” traje ukupno 30 mjeseci, a ostvaren je u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Regionalnim uredom Osijek te osječkim Centrom za socijalnu skrb. Ukupna je vrijednost projekta, kojem potporu daje EU u stopostotnom iznosu, 2.551.382 kune. M. Mihelić
Možda ste propustili...

VOLONTERSKA AKCIJA 72 SATA BEZ KOMPROMISA

Uklanjaju otpad, čiste stanove, peku palačnike

JOŠ JEDAN PROBLEM S UREĐENJEM DONJOGRADSKE ULICE

Umjesto novih rasvjetnih stupova u Banovu su vraćene stare “visilice”

GASTRORADIONICA CHEFA PAŽANINA

Kako spriječiti bacanje hrane i uštedjeti?

Najčitanije iz rubrike