Svijet
NOVE NAPETOSTI IZMEĐU BEOGRADA I PRIŠTINE

Vulinu zabranjen ulazak na Kosovo
Objavljeno 10. srpnja, 2019.
Ministarstvo vanjskih poslova Kosova zabranilo je ulazak na Kosovo ministru obrane Srbije Aleksandru Vulinu jer ocjenjuju kako je "njegov cilj provokacija Kosova." Šef ureda kosovskog ministra pojasnio je za Radio Slobodna Europa da Vulin "nema što tražiti na Kosovu sve dok Srbija ne prizna Kosovo kao neovisnu i suverenu državu."

"Ovaj je zahtjev provokacija i zbog toga što je Vlada Srbije upoznata s time da je ministru obrane zabranjen bilo kakav posjet Kosovu," dodao je on.

Vulin je trebao predvoditi izaslanstvo "srpskog vojnog zdravstva" koje je trebalo posjetiti KBC u Kosovskoj Mitrovici u sjevernom dijelu grada, gdje su Srbi u većini. Vulin se obrušio na prištinske dužnosnike govoreći im da su lažljivci jer je kosovski premijer Ramush Haradinaj prije nekoliko dana rekao srbijanskoj premijerki Ani Brnabić kako nije istinita informacija, plasirana tih dana, da je zabranjen ulazak na Kosovo svim dužnosnicima iz Srbije. Kosovska vlast je još prije Vulinu trajno zabranila ulazak u zemlju. M.F.
Možda ste propustili...

POPLAVE I ODRONI DILJEM ZEMLJE

Tajfun poharao Japan, 19 mrtvih

I KREMLJ KAŽE DA JE TURSKA AKCIJA U SIRIJI "NEPRIHVATLJIVA"

Zbog ofenzive u Siriji SAD uveo sankcije Turskoj

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPET TVRDI DA JE BIH U FAZI RASPADA

Dodik: Jedini je izlaz uspostava triju država

2

U SUBOTU ODLUKA O BREXITU U BRITANSKOM PARLAMENTU

Johnson gubi "svoje", ali dobiva neke glasove oporbe

3

REGULATORNA AGENCIJA ZA KOMUNIKACIJE BIH

Kazna za RTRS zbog širenja laži