Crna kronika
UHIĆEN U OSIJEKU

Vozački ispit nema, ali opet je na cesti
Objavljeno 11. srpnja, 2019.
OSIJEK - U utorak i u prvim satima srijede, na cestama Osječko-baranjske županije prometni su policajci evidentirali devet prometnih nesreća. U jednoj je nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena, a preostalih osam za posljedicu je imalo materijalnu štetu. Po tri su se nesreće dogodile na područjima Osijeka i Baranje, a po jedna na područjima Đakova, Belišća i Našica. Kako stoji u policijskom priopćenju, u utorak su policajci zaustavili tri vozača koja su bila pijana. Najveća prisutnost alkohola utvrdili su u 23 sati u Razbojištu kod Podgorača kada su zaustavili 32-godišnjaka koji je sjedio za upravljačem automobila uz prisutnost alkohola u krvi od 2,05 grama po kilogramu. Riječ je o vozaču koji je unatrag tri godine pravomoćno presuđen za isti prekršaj. Sukladno članku 134. Prekršajnog zakona, vozač je uhićen nakon provedenog alkotestiranja.


U 17.30 u Jagodnjaku dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je 45-godišnja vozačica upravljala automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i uz prisutnost alkohola u krvi od 0,89 grama po kilogramu. Vozačica je odvedena na triježnjenje u najbližu policijsku postaju. U 17.35 u Osijeku u Kanižlićevoj ulici dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj su policijski službenici kod vozača, 44-godišnjeg hrvatskog državljanina, utvrdili prisutnost alkohola u krvi od 1,11 promila. Oko 20.10 u Dunavskoj ulici u Osijeku, policajci su zaustavili 33-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. I on je unatrag tri godine dva puta pravomoćno presuđen za isti prekršaj, pa je odmah uhićen.

Nesreća je bilo i na prometnicama Požeško-slavonske županije. U utorak oko 15.40 u ulici Zrinskoj u Požegi 20-godišnja vozačica Chervoleta novogradiških registracijskih oznaka zbog neprilagođene brzine nije uspjela zaustaviti svoje vozilo te je prednjim dijelom udarila u stražnji dio Mercedesa njemačkih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 24-godišnjak. U nesreći su lakše ozlijeđeni 16-godišnji i 48 godišnji putnici iz automobila kojim je upravljao 24-godišnjak, a vozačici će biti izdan prekršajni nalog. Istoga dana, oko 18 sati na cesti Požega - Gornji Emovci, 43-godišnjak je ostavio svog psa bez nadzora, koji je izašao na cestu i na kojeg je automobilom požeških registracija naletio 51-godišnjak. Vlasniku psa bit će izdan prekršajni nalog. M.Bugarić
U Razbojištu su policajci zaustavili recidivista, koji je uhićen jer je opet vozio pijan
9

prometnih nesreća evidentirano je u utorak na cestama Osječko-baranjske županije
Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

OBAVLJEN OČEVID

Bager usmrtio građevinara

Najčitanije iz rubrike