Novosti
KONFERENCIJA ZA NOVINARE NAČELNIKA PU OSJEČKO-BARANJSKE:

Bece: Ubojica uhićen s oružjem, putovnicom i više od 10.000 kn!
Objavljeno 10. srpnja, 2019.

Vezani članci

TRAGEDIJA U CENTRU ZA SOCIJALNU SKRB ĐAKOVO

Socijalna radnica hladnokrvno ubijena, pravnik teško ranjen, ubojica uhvaćen

BROJNI NAPADI U PROTEKLIH 20 GODINA

Napadi na socijalne radnike: Ubijeni, pretučeni i svakodnevno vrijeđani od stranaka i štićenika

REAKCIJA PREMIJERA I MINISTRICE NA TRAGEDIJU U ĐAKOVU

Socijalnim radnicima status službene osobe

ĐAKOVO  -  Na konferenciji za novinare ispred Policijske postaje Đakovo načelnik PU osječko-baranjske Ladislav Bece izjavio je da je počinitelj jučerašnjeg ubojstva socijalne radnice Centra za socijalnu skrb Đakovo te teškog ranjavanja pravnika te ustanove, a pritom ne navodeći imena, uhićen sinoć iza 20 sati po dojavi građana i to kod autoceste A5, između Đakova i Selaca.. Šezdesetjednogodišnji ubojica Andrija Drežnjak uhićen je s oružjem, većom količinom novca - više od 10.000 kuna, i putovnicom.

– Sve to daje za zaključiti da je namjeravao naputiti područje Đakova, rekao je Bece. U potragu za osumnjičenim za ubojstvo soc. radnice Blaženke Poplašen jučer su bile dignute sve vrste policije, a korišten je i dron. - Uhitila ga je Interventna policija  pri čemu nije pružao otpor, rekao je Bece,. zahvalivši građanima na suradnji. Stiglo je više dojava građana, a zadnja se pokazala točnom. – Osoba je prepoznala osumnjičenog, a Interventna policija stigla je na mjesto gdje se skrivao za nekoliko minuta, rekao je Bece.


Nakon uhićenja, uslijedilo je krim-istraživanje tijekom kojeg se utvrđuju okolnosti događaja, kao i okolnosti kako je osumnjičeni nabavio ilegalno oružje kojim je i počinio teška kaznena djela.
- Usporedno s krim-istraživanjem, provodimo i izvanredni nadzor. Naime, temeljem saznanja da je PP Đakovo od CZSS-a dobila informaciju da je došlo do promjene ponašanja počinitelja i njegovog oca s kojim je živio, a koji su korisnici CZSS-a, glavni ravnatelj Policije Nikola Milina uputio je stručni tim Ravnateljstva Policije i unutarnju kontrolu da provjere sva naša postupanja i saznanja koja smo imali kako smo postupali u tim slučajevima. Članovi stručnog tima već su jučer došli ovamo i počeli su razgovore s policijskim službenicima, rekao je Bece.


Osumnjičeni se još uvijek nalazi u PP Đakovo

Bece je rekao da je od prije poznat policiji , da je ona i prije prema njemu postupala  zbog nasilničkog ponašanja, izazivanja požara i nedozvoljenog držanja oružja, ali u zadnje vrijeme policija nije zaprimala dojave o eventualnim njegovim prijetnjama i sl.
Na novinarski upit kako je  korisnik zajamčene minimalne naknade, a Drežjak i otac primali su na to ime 920 kn/mj, mogao u trenutku uhićenja imati više do 10.000 kn, Bece je odgovorio da će se to utvrditi  istragom.

Suzana Župan