Sport
SPLIĆANI EUROPSKU SEZONU OTVORILI POBJEDOM NA MALTI

Hajduk s “plus dva” čeka uzvrat
Objavljeno 10. srpnja, 2019.
Nogometaši Hajduka pobjedom su otvorili novu europsku sezonu. Splitski je klub u susretu 1. kola pretkola Europske lige na Malti svladao Gziru United s 2:0 i stekao zalihu koju bi samo trebao potvrditi u uzvratnoj utakmici 18. srpnja na svom Poljudu i izboriti nastavak natjecanja na eurosceni.

Termometar je pokazivao 34 Celzijeva stupnja u hladu, ali vrućina i Maltežani nisu uspjeli zaustaviti Hajduk koji je posao na Centenary stadionu u gradu Ta‘ Qali na kraju uspješno završio. Bijeli su poveli u završnici prvoga poluvremena, u 44. minuti, kada je Adam Gyurcso zabio s 11 metara. Mađar je izborio kazneni udarac, sam ga izveo, vratar Haber mu je obranio, ali iz odbijanca Gyurcso pogađa za vodstvo Hajduka. Do 90. minute stajalo je 0:1, a onda je u šestoj minuti sudačke nadoknade Ivan Dolček povisio na 0:2 i Hajduk sad može mirno čekati uzvrat na svom travnjaku, a ako ne bude senzacije i prođe Maltežane, u 2. pretkolu Europske lige igrat će s boljim iz susreta između latvijskog Ventspilsa i albanske Teute.

Momčad Siniše Oreščanina na Malti je igrala bez nekoliko važnih igrača, nedostajali su kapetan Josip Juranović, najbolji igrač Mijo Caktaš te vratar Josip Posavec koji je dobio produženi odmor nakon što se vratio s U-21 europskog prvenstva. No, i bez njih se moglo, Hajduk je tek u završnici prvog dijela uspio slomiti maltešku obranu, iako je imao još nekoliko izglednih prilika, ali Gyurcso, Jurić i Dolček nisu bili precizni. Domaćin je pak na otvaranju drugog dijela mogao izjednačiti, obrana Hajduka se potpuno pogubila, točnije "zaspala", Hamed Kone je odlično primio dugu loptu i pucao, ali je Tomislav Duka dobro reagirao i spriječio izjednačenje. U samoj završnici malteška momčad ponovno je zaprijetila, ali Kone je bio neprecizan. A da Hajduk mirnije dočeka uzvrat pobrinuo se Dolček koji je preduhitrio suca i prije kraja susreta zabio za 0:2. I. Li.
Možda ste propustili...

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

Najčitanije iz rubrike