Crna kronika
NOĆNO LUDOVANJE 20-GODIŠNJAKA

Ukrao auto pa pijan sletio s ceste
Objavljeno 10. srpnja, 2019.
ČEPIN/MARKUŠICA - U selu Markušica u vinkovačkom kraju 20-godišnji mladić iz Čepina u ponedjeljak kasno navečer sletio je s ceste vozeći automobil osječkih registracijskih oznaka koji je, prema neslužbenim saznanjima, navodno netom prije toga ukrao u Čepinu, u Osječko-baranjskoj županiji. U Policijskoj upravi u Vinkovcima u utorak su potvrdili navedenu prometnu nesreću, no nisu mogli reći ništa o krađi osobnog automobila. Rekli su tek da je "upravljao vozilom kojem nije vlasnik".

- Mladić je vozio Ulicom Pere Cara u Markušici, iz smjera Podrinja u smjeru Gaboša kada je sletio s ceste - rekla je policijska službenica za odnose s javnošću Marijana Maja Barbarić iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Prema saznanjima, zbog prebrze vožnje izgubio je nadzor nad automobilom, prešao preko lijevog traka i potom se automobil prevrnuo na krov u dvorištu ispred jedne od obiteljskih kuća. Mladić je, kako se moglo doznati, prošao bez ozljeda, no završio je u policijskim prostorijama zbog triježnjenja. Naime, nakon nesreće je 20-godišnjak iz Čepina alkotestiran i izmjereno mu je oko 2 promila alkohola. K tome, sjeo je za upravljač navodno ukradenog atomobila a da uopće nema položen vozački ispit. U jutarnjim satima je doveden pred nadležnog suca.

Prema neslužbenim navodima, sve se navedene večeri počelo događati oko 22.20 u Čepinu. Navodno su vlasnici kuće čuli da netko pokušava pokrenuti njihov automobil parkiran ispred kuće pa su istrčali van. Spominje se i da je pritom zamalo autom udario vlasnika, koji ga je pokušao spriječiti u krađi. Vlasnik se od udara auta kojeg je ukrao mladić spasio tako što se bacio u kanal ispred obiteljske kuće. Mladić je potom automobilom odjurio u smjeru Vinkovaca, no nije daleko stigao jer je u Markušici sletio s ceste. Navodno je nakon krađe za njim i krenula policija. Kako se doznaje, 20-godišnjaka vjerojatno očekuju sankcije za niz prekršajnih, pa i kaznenih djela - od krađe automobila preko neprilagođene brzine i vožnje pod utjecajem alkohola. Vozačku dozvolu mu neće oduzeti zbog činjenice da je vozio prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima. S.Butigan
Možda ste propustili...

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

Najčitanije iz rubrike