Regija
SVEČANO U ČAČINCIMA

Kršten je Šimun, peto dijete u obitelji Bolješić
Objavljeno 9. srpnja, 2019.
Otac Oliver veliki je radnik i neumorni borac za svoju obitelj, a kruh zarađuje u Norveškoj

Prelijepa, jedinstvena i svečana bila je sveta misa u crkvi Presvetoga Trojstva u Čačincima. Naime, misu je predvodio biskup požeški, msgr. dr. Antun Škvorčević, a u povodu krštenja malog Šimuna, petog djeteta u obitelji Ivane i Olivera Bolješić. Osim Šimuna, obitelj Bolješić ima još tri sina: Jakova od 18 godina, Luku od 17 te Lovru od 11 i kćer Helenu od 14 godina.

- Nema veće sreće od djeteta. Hvala Bogu, mi ih imamo petero i svi su živi i zdravi i neka samo tako ostane. Svatko od njih ima svoju posebnost, a evo mali Šimun je sada pravi obiteljski ljubimac svih nas, posebno braće i sestre - kaže majka Ivana. Otac Oliver veliki je radnik i neumorni borac za svoju obitelj, a kruh zarađuje u dalekoj Norveškoj.

- Iako radim daleko, svaki dan sam sa svojom djecom i suprugom, onako u srcu i mislima. Oni su moja najveća snaga. Presretan sam s ovako velikom obitelji, djeca su najveće bogatstvo koje jedan čovjek može imati. Hvala biskupu Škvorčeviću što nam je učinio tu čast i krstio našeg Šimuna - rekao je Oliver Bolješić. Biskup Antun Škvorčević nekoliko je puta s oltara čestitao ovoj sretnoj obitelji te posebno naglasio:

- Ovi prekrasni majka i otac su nam svojevrsno svjedočanstvo pred Bogom. Oni su spremno prihvatili imati i peto dijete, prihvatili ulogu i žrtvu i živjeti tu žrtvu i ostvarivati svoj životni smisao. Oni svjedoče da vjeruju u Boga života i da će uz njega imati radost uz svoju djecu za koju će se žrtvovati. Rođenje svakog djeteta u Hrvatskoj, koja je postala siromašna životom, nije samo obiteljski, nego i događaj Crkve i naroda, jer je svako dijete Božji dar i znak nade u budućnost. Neka Bog blagoslovi obitelj Bolješić i sve druge koji se s Bogom opredjeljuju za život. Ovoj obitelji želim puno radosti u ljubavi i žrtvi kojom će odgajati svoje kršteno dijete zajedno s drugom djecom. To isto želim i drugim roditeljima koji su sa svojom djecom ovdje nazočni misnom slavlju, jer djeca su ne samo naša hrvatska nego i Božja nada - rekao je msgr. dr. Škvorčević koji se nakon svete mise družio s članovima obitelji Bolješić te se u razgovoru s njima zanimao za njihov obiteljski život, a na kraju djeci uručio darove te roditeljima novčani prilog.

Vladimir Grgurić
18

godina najstarijem je bratu maloga Šimuna
4

su brata i jedna sestra kod Bolješića, a jedno drugom neopisiva su potpora
Crkva Presvetoga Trojstva Čačinci na misi je bila prepuna i svi su čestitali ovoj prekrasnoj obitelji
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike