Regija
CRTAJU TRAJNE USPOMENE

Oslikavanje školskog dvorišta grafitima za pozdrav đaka sa školom
Objavljeno 6. srpnja, 2019.
Kako bi izbjegli uništavanje zidova, dopustili su oslikavanje pločnika u školskom dvorištu
NAŠICE - Od otvaranja Osnovne škole kralja Tomislava osmaši su počeli tradiciju oslikavanja školskog dvorišta grafitima.Kroz godine bilo je tu likova iz bajki, crtanih filmova, videoigrica, ali i vlastitih kreacija poput modernih dinosaura i slično, a važno je samo pronaći onaj lik koji najbolje opisuje svaki razred, pojedince u njemu, neke anegdote ili razrednika. Svaki završetak školske, odnosno svaki razred, obilježen je vlastitim grafitom koji, kao neizbrisiv trag, nastavnicima budi uspomenu na još jednu generaciju.

Akcija je nastala zbog vrlo jednostavnog razloga, kaže nam ravnateljica Vlatka Zahirović, jer djeca te dobi žele ostaviti neki trag. Kako bi izbjegli uništavanje zidova škole dopušteno im je šaranje pločnika u krugu škole. Ravnateljica je vrlo zadovoljna razvojem ove, već tradicionalne aktivnosti, kroz koju djeca osim zajedništva, jer ipak se treba dogovoriti oko izgleda grafita, pokazuju i svoj umjetnički talent.

- Oni vole i žele ostaviti neki trag iza sebe. Kroz godine to odlično funkcionira, a učenici se izrazito raduju. U našoj školi svake godine u lipnju živa je strka, škola i dvorište mnogo je kantica, raznih boja i kistova, no ipak sve lijepo izgleda - rekla je ravnateljica Vlatka Zahirović. Jedina je ovo škola u Našicama koja se kroz slike oprašta od svojih završnih razreda. Ove godine osmaši su bili jednako kreativni kao i prošlih godina, pa su crtali Doktoricu Pliško, Winnie the Pooh i Barta Simsona, a svaki crtež na neki način simbolizira taj razred. Osim što se na poseban način opraštaju od svake, pa i ove generacije, djelatnici OŠ kralja Tomislava ponosni su i na ovogodišnji upis školaraca, kojih ima 20 više nego prošle godine.

Tako će ove godine imati tri prva razreda u matičnoj školi, što je sad već čest slučaj godinama. I.Ćosić
Trajni otisci
Grafiti ponekad ostaju godinama, pa smo tako obilaskom škole našli onaj iz 2008. godine, jedva vidljiv, ali ipak odražava uspomenu na tu davnu generaciju. Učenici u crtanju najčešće koriste izdržljivije boje, poput onih za beton, ili čak lakove za automobil. Sama izrada grafita potraje i do nekoliko dana, a obvezni su i potpisi svih učenika oko ili na samom grafitu.
Možda ste propustili...

OPĆA ŽUPANIJSKA BOLNICA POŽEGA

Za dnevne bolnice i kirurgije 34 milijuna

UPUTA UZGAJIVAČIMA BEZ BIOSIGURNOSTI

Klanje veterinarima najaviti 3 dana prije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana