Mozaik
VANNA O LJETNIM KONCERTIMA I ODMORU

Volim da moja publika osjeti protok vremena kroz glazbu
Objavljeno 6. srpnja, 2019.
U nedjelju, 7. srpnja, nastupa na pulskoj Gradini, a krajem kolovoza u Rijeci

Ovoga ljeta, jedna od naših najcjenjenijih pjevačica, Vanna, 7. srpnja nastupi na pulskom Kaštelu, brežuljku koji garantira jedinstveno uživanje u koncertu, a uz pratnju benda nizom hitova u vrhunskoj izvedbi sigurno će ljetne večeri učiniti nezaboravnima.

Vanna je iznimna izvođačica koja je kroz bogatu karijeru puno puta pokazala da je vokalno u samom vrhu domaćeg glazbenog svijeta, a oduševljavala nas je kroz razne žanrove još od legendarnog Electro Teama preko brojnih solo albuma među kojima je i Platinum collection sa svim hitovima i poseban koncertni album snimljen u povodu slavlja 25 godina karijere. Bilo da pjeva svoje pjesme ili covere, Vanna je uvijek svoja i posebna, a slušatelje svakim svojim nastupom iznova oduševljava.

Uskoro objavljuje novi studijski album u izdanju Croatia Recordsa pod nazivom ‘Izmiješane boje‘, po uspješnoj autorskoj baladi koju su zavoljeli i publika i radijski urednici. Bit će to njezin sedmi samostalni album, posebno zanimljiv po tome što je prvi album na kojemu većinu pjesama potpisuje upravo Vanna.

- Nekako se najbolje osjećam kada sama pišem svoje pjesme. Bila sam autorski jako aktivna u vrijeme bivšeg sastava ET i u svakoj našoj pjesmi bila sam koautor glazbe i tekstova, ali sam kasnije taj svoj autorski nagon malo zatomila i prepustila drugima da mi pišu pjesme. Tek sam povremeno pisala vlastite pjesme, poput onih na posljednjem albumu "Sjaj" - naslovna pjesma i "Svakodnevna žena". Ovaj moj kantautorski iskorak na novom albumu ne znači kako više neću pjevati pjesme drugih autora, ali je dobro došla promjena. I na ovom, najnovijem albumu koji bi trebao biti objavljen početkom ljeta, ima nekoliko pjesama mog dugogodišnjeg autora i prijatelja Ante Pecotića, ali i jedna posve nova suradnja s Aljošom Šerićem koji je napisao jako lijepu pjesmu "Danas tebe slavim". Tako da je taj album u pravom smislu riječi izmiješanih pjesničkih boja od Pecotića, preko Šerića do mene - kaže Vanna. Ulaznice za koncert u Puli u prodaji su u sustavu Eventima. Nakon pulskog Kaštela, Vanna nastavlja turneju koncerata pod zvijezdama. Pod riječkim će nebom zasjati 10. kolovoza na povijesnoj Trsatskoj gradini.

Što publika može očekivati na vašem koncertu u Puli?

- 7. srpnja održat ću koncert u pulskom Kaštelu. Bila sam puno puta u Puli, ne i na Kaštelu, pa ću se predstaviti kako i dolikuje druženju s publikom jedne lijepe ljetne večeri. Uvijek volim kombinirati starije i novije pjesme, volim da publika osjeti protok vremena kroz glazbu.

Uskoro izlazi vaš novi album, na kojemu ste pretežito vi i autorica pjesama. Kako biste ga opisali i odakle inspiracija?

- Jednostavno sam osjetila da je dobar trenutak da na jedan album stavim taj svoj autorski tok koji me drži u posljednje dvije, tri godine. Na taj se način do sada nisam predstavila publici pa mogu tvrditi da je to vrlo osoban album koji otkriva više o meni nego većina intervjua. Ne znam što će biti u budućnosti, ali za sada je ovako; poklanjam publici dva stupa svoje glazbene osobnosti, jedan koji čini brze, energične, plesne pjesme, i onaj drugi koji čine emotivne, karakterne balade. A inspiracija su uvijek - ljudi.

Biste li rekli da je drukčije interpretirati vlastite pjesme nego one koje je netko drugi napisao i kako?

- Meni nije! Ja čak volim čuti sugestije producenta kako on vidi interpretaciju neke moje pjesme, uvažavam drugačije stavove. Ipak, na kraju bude po mom.

Uz ovaj spomenuti, najavili ste i koncert u Rijeci u kolovozu. Između ta dva koncerta uživat ćete u ljetu? Ako da, gdje i kako volite provoditi ljetni godišnji odmor?

- Za sada samo uživam u vrućini, jer imam pune ruke posla oko novog albuma, novog najavnog singla, snimanja spota za njega, koncerata, upisa kćeri na fakultet… Naravno, obožavam more i dio ljeta provest ću radeći sve to uz poneko kupanje u moru oko otoka Brača gdje ljetujemo.

Jeste li više za pravi odmor odnosno ležanje na plaži ili preferirate aktivni odmor?

- Ako je aktivni odmor putovanje umjesto bicikliranja po zvizdanu, ja sam za aktivni odmor. No, ne treba podcijeniti ležanje na plaži i maštanje koje obavezno uz to ide.

Koja vam je omiljena ljetna uspomena, bilo poslovna ili s ljetovanja?

- Prije dvije godine nas četvero proveli smo desetak dana u Španjolskoj vozeći se i razgledajući. Kako su nam djeca već velika, užitak je biti s njima u društvu jer nemamo nikakvih ograničenja tijekom putovanja. To je bilo baš super!

Tanja Kvorka
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana