Mozaik
NAJPRODAVANIJI ALBUMI U HRVATSKOJ OVOG TJEDNA

Opća opasnost na
sjajnom drugom mjestu
Objavljeno 4. srpnja, 2019.
Nakon šest tjedana boravka na listi prodaje domaćih izdanja, kompilacija "CMC Festival Vodice 2019." zauzela je prvu poziciju među najprodavanijima. U izdanju Croatia Recordsa, ovaj album donosi čak 40 pjesama raznih izvođača smještenih na dvostrukom CD izdanju, a riječ je o festivalskim hitovima iz lipnja koji su prvi put uživo izvedeni u Vodicama na 11. CMC festivalu. Na albumu se nalaze Željko Bebek, Mia Dimšić, Opća opasnost, Magazin, Lidija Bačić, David Temelkov, Luka Basi i Marko Škugor te brojni drugi izvođači, njih više od 50. Njihove festivalske pjesme popularne su i u radijskom eteru, a predstavljaju prave ljetne hitove koje su ljubitelji domaće glazbe prepoznali i za sebe preuzeli primjerke u glazbenim prodavaonicama te doveli ovo izdanje na broj 1 tjedne liste prodaje.

Drugo mjesto zauzima još jedno popularno izdanje iz diskografske kuće Croatia Records, a riječ je o novom albumu Opće opasnosti "Karta do prošlosti". Opću opasnost slijedi još jedna kompilacija koja je ostvarila veliki skok i popela se u TOP 3 liste prodaje. Na trećemu mjestu nalazi se album "Splitska dica: Od zidića do vječnosti (Zlatko Gall)", album koji čuva 100 pjesama raznih izvođača po izboru novinara i iskusnog poznavatelja domaće glazbene scene Zlatka Galla, a koje predstavljaju temu njegove istoimene knjige.

Na stranoj listi prodaje prvu poziciju još uvijek čuva Bruce Springsteen s izdanjem "Western Stars", albumom čiju prodaju u Hrvatskoj zastupa diskografska kuća Menart. Na drugo se mjesto direktno s prvim ulazom pozicioniralo Madonnino izdanje "Madame X" (Universal Music Hrvatska), a na trećoj je poziciji Pink Floyd s albumom "Division Bell: 25Th Anniversary" (Dancing Bear). T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KRANKŠVESTER SNIMILI SPOT I IDU NA IRSKU TURNEJU

Moramo ozbiljno zapeti jer se skupi nakit neće kupiti sam!

2

SJAJNA MLADA PJEVAČICA IZ VALPOVA

Beta Sudar: Kad pjesma
takne ljude, znaš da sve
što radiš ima smisla

3

ZAGREB FASHION DESTINATION

Nove kolekcije mladih talenata uz eko poruku