Mozaik
NAJPRODAVANIJI ALBUMI U HRVATSKOJ OVOG TJEDNA

Opća opasnost na
sjajnom drugom mjestu
Objavljeno 4. srpnja, 2019.
Nakon šest tjedana boravka na listi prodaje domaćih izdanja, kompilacija "CMC Festival Vodice 2019." zauzela je prvu poziciju među najprodavanijima. U izdanju Croatia Recordsa, ovaj album donosi čak 40 pjesama raznih izvođača smještenih na dvostrukom CD izdanju, a riječ je o festivalskim hitovima iz lipnja koji su prvi put uživo izvedeni u Vodicama na 11. CMC festivalu. Na albumu se nalaze Željko Bebek, Mia Dimšić, Opća opasnost, Magazin, Lidija Bačić, David Temelkov, Luka Basi i Marko Škugor te brojni drugi izvođači, njih više od 50. Njihove festivalske pjesme popularne su i u radijskom eteru, a predstavljaju prave ljetne hitove koje su ljubitelji domaće glazbe prepoznali i za sebe preuzeli primjerke u glazbenim prodavaonicama te doveli ovo izdanje na broj 1 tjedne liste prodaje.

Drugo mjesto zauzima još jedno popularno izdanje iz diskografske kuće Croatia Records, a riječ je o novom albumu Opće opasnosti "Karta do prošlosti". Opću opasnost slijedi još jedna kompilacija koja je ostvarila veliki skok i popela se u TOP 3 liste prodaje. Na trećemu mjestu nalazi se album "Splitska dica: Od zidića do vječnosti (Zlatko Gall)", album koji čuva 100 pjesama raznih izvođača po izboru novinara i iskusnog poznavatelja domaće glazbene scene Zlatka Galla, a koje predstavljaju temu njegove istoimene knjige.

Na stranoj listi prodaje prvu poziciju još uvijek čuva Bruce Springsteen s izdanjem "Western Stars", albumom čiju prodaju u Hrvatskoj zastupa diskografska kuća Menart. Na drugo se mjesto direktno s prvim ulazom pozicioniralo Madonnino izdanje "Madame X" (Universal Music Hrvatska), a na trećoj je poziciji Pink Floyd s albumom "Division Bell: 25Th Anniversary" (Dancing Bear). T.K.
Možda ste propustili...

VOJVOTKINJA OD CORNWALLA

Camilla proslavila 72. rođendan

NAJPRODAVANIJI ALBUMI OVOG TJEDNA

Prvi Splitski festival, drugi Opća opasnost

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KOD DVORCA ESTERHAZY ODRŽAN FESTIVAL TARDA

Na Bujrum sajmu i merak zonama dočekali Hanku

2

DODIJELJENE ZLATNE ARENE PULA FILM FESTIVALA

Prvi put u povijesti za film i režiju nagrađena je - žena

3

EPSKO PUTOVANJE NIZOZEMCA

Električnim autom prešao
101.000 km kroz 33 države