TvObzor
PENELOPE CRUZ

Ljuti me što su postporođajna depresija ili menopauza tabu-teme!
Objavljeno 5. srpnja, 2019.
Publici je Penelope zanimljiva jer govori otvoreno, njezine misli su precizne kad osuđuje društvo zbog toga što i dalje određene teme drži za tabue

Zvijezda naslovnice magazina Tatler za kolovoz je zanosna Penelope Cruz. Odjevena u narančastu haljinu s potpisom Ermanno Scervino, Oskarovka zrači rijetkom zvjezdanom kvalitetom. No nije ljepota ono što Španjolku, koja je publiku osvojila s čak 70 filmskih naslova, dovodi do prvih stranica časopisa ili drži u vrhu svjetske kinematografije. Njezin talent i glumačko znanje su nesporni, publici je zanimljiva jer govori otvoreno. Njezine misli su precizne kad osuđuje društvo zbog toga što i dalje određene teme drži za tabue.

Nervoza za stolom
- Previše je tabua u vezi sa ženskim tijelom. Posrijedi je veliko nepoštovanje. Riječi kao što su menstruacija, postporođajna depresija i menopauza stvaraju nervozu kad ih izgovorite za obiteljskim ručkom. Čak i ako su tu samo žene! A ako su za stolom još i muškarci, nervoza je veća. Energija jednostavno postaje drukčija. Društvo ove teme čini tabuima, i to me strašno ljuti – kaže Penelope, koja je deset godina u braku s glumcem Javierom Bardemom, s kojim ima dvoje djece.

Znali su se dugo prije nego što su postali par. Prvi su se put sreli 1992. godine na snimanju komedije ‘’Jamón Jamón’’. Godinama poslije pred kamere ih zajedno ponovo dovodi Woody Allen u svojoj romantičnoj komediji ‘’Vicky Christina Barcelona’’, kad se i rađa ljubav među njima. Da su u vezi, postalo je jasno u listopadu 2007. nakon što su snimljeni na romantičnom odmoru na Maldivima. Međutim, prvo javno službeno pojavljivanje uslijedilo je tek 2010. godine na dodjeli nagrada koje su španjolski ekvivalent Oscaru, a zatim i na filmskom festivalu u Cannesu. Iako se Penelope trudila biti što diskretnija pratnja, Javier je ponosno objavio koliko mu znači.

- Dijelim ovu radost sa svojim prijateljem, pratnjom, svojom ljubavi Penelope. Mnogo ti dugujem i puno te volim – kazao je Bardem preuzimajući nagradu za najboljeg glumca na Cannes Film Festivalu.

Život iz snova
Trenutak je bio emotivan, kamere su bile usmjerene u Penelope i nije mogla zadržati suze. Iste godine su se i vjenčali u potpunoj tajnosti. Jednostavno su spakirali kofere i zaputili se u kuću prijatelja na Bahamima. Kako je pisao Telegraph, ceremoniji vjenčanja nazočili su samo članovi obitelji. U braku, koji nije trpio afere, rođeno je dvoje djece: danas osmogodišnji sin Leo i petogodišnja kći Luna.

- Ovo je život o kojemu sam uvijek sanjala. Kad sam imala četiri ili pet godina glumila sam, izvodila performanse, i u tim igrama moji likovi uvijek su bili majka. Zaista sam jako željela biti majka. I postala sam to u trenutku kad sam osjećala da je pravo vrijeme i da je prava osoba pokraj mene – priznaje Penelope.

O svom bračnom odnosu ni jedno ni drugo nikada nisu javno govorili. Bardem je svojevremeno samo rekao kako su oboje nastojali sačuvati svoje ‘mi’. Tek je u posljednjem intervjuu Penelope objasnila i zašto. ‘’Na početku veze odlučili smo da o odnosu nećemo pričati, i to je bila jako dobra odluka. Nisam mogla učiniti drukčije, čudno bi mi bilo pričati o tome.’’

Pripremio: Adrian ANDREJEK
Najčitanije iz rubrike