Sport
PRVACI DRUGE ŽNL VALPOVO - DONJI MIHOLJAC

Hajduk odigrao veliko proljeće i osvojio naslov prvaka lige
Objavljeno 3. srpnja, 2019.

Prošlo ljeto, na početku sezone 2018./2019., NK Hajduk iz Marjanaca proslavio je 90 godina postojanja i Izvršni odbor na čelu s predsjednikom Brankom Plužarićem najavio je kako su klupske ambicije velike, ali malo tko se nadao da će upravo nedavno završena sezona biti ona u kojoj je napravljen iskorak u rezultatskom i sportskom smislu. A upravo to je napravljeno, Hajduk je osvojio prvo mjesto u Drugoj ŽNL Valpovo - Donji Miholjac.

Nogometna momčad iz Marjanaca pod vodstvom igrača trenera Antonija Špoljarića nakon prvog dijela prvenstva bila je peta u poretku s osvojenih 25 bodova, odnosno 12 manje od lidera. No u proljeće je sve nekako krenulo nabolje, na trenersku klupu sjeo je Miroslav Katavić, došlo je nekoliko pojačanja i Hajduk je odigrao odličan drugi dio sezone te s 12 pobjeda, jednim remijem i dva poraza preskočio konkurenciju i uzeo naslov prvaka Druge ŽNL Valpovo - Donji Miholjac. Konačna bilanca bila je 62 boda uz 19 pobjeda, pet neriješenih utakmica i šest poraza. Najbolji strijelci momčadi bio je Tomo Takalić s 25 pogodaka, Dario Ošapić zabio je 14, a iza njih su po efikasnosti bili Dino Popović (8), Vlatko Alšić (6)... Ujedno, Takalić je s brojkom 25 bio i najbolji strijelac cijele lige.

- Kroz cijelu sezonu, kao i svih ovih godina, pratila nas je brojna skupina navijača, tako da se znalo dogoditi da u gostujućim utakmicama imamo više navijača od domaćina pa posebna zahvala od igrača i Kluba ide upravo našim vjernim navijačima. Isto tako, zahvaljujemo brojnim donatorima i sponzorima koji su nam uz Općinu Marjance pružili podršku u materijalnom i financijskom smislu te omogućili ovakav iskorak Kluba - poručio je tajnik Hajduka Marijanci, Dario Pandurić.

Boje Hajduka u prošloj sezoni branili su: Josip Kudric, Davor Takalić, Danijel Greganić, Josip Domanovac, Marko Ovčar, Igor

Pandurić, Ivan Pandurić, Ivan Mužar, Branko Lajčak, Stjepan Plužarić, Patrik Pavlović, Vlatko Kupčerić, Izidor Plužarić, Goran Krleža, Antonio Špoljarić, Dino Popović, Marko Arnaut, Karlo Šanjug, Ivan Palčok, Domagoj Vinković, Dario Ošapić, Tomo Takalić, Vlatko Alšić, Emanuel Popović, Damir Šimenić, Davor Dorkić, Mateo Jovanić, Zoran Jelić, Karlo Korov i Hrvoje Barić.
Z. Kaptalan
Nakon jesenskog dijela sumnjalo se u vrh tablice, ali sjajno proljeće “hajdukovcima” je donijelo naslov prvaka lige