Dome slatki dome
IDEALNE ZA PREGRAĐIVANJE

Klizne stijene su sastavnio dio moderno opremljenog prostora
Objavljeno 4. srpnja, 2019.
Kvalitetan odabir kliznih stijena uvelike će pridonijeti ljepoti i funkcionalnosti prostora
Za razliku od primjene zaokretnih vrata na zidovima i ormarima, klizne stijene vizualno su olakšale prostor. Omogućile su pregrađivanje i povezivanje prostora, što je u suvremenom stanovanju izuzetno važno.

Potreba za fleksibilnošću postaje sve važnija. U domu se spava, odmara, radi, prakticiraju se razni hobiji, a klizne stijene omogućuju zadovoljavanje svih tih potreba. Kada je uz sve to zadovoljena i estetika, rezultat je postignut!

Zanimljive opcije
Odabir stijene svakako ovisi o njezinoj poziciji i namjeni, ali je jednostavnost preporuka za svaki izbor. I jednostavnost nudi mnogo zanimljivih opcija, a naglaske ostavite za sve ostale elemente u prostoru.

Prozračna klizna stijena s integriranim horizontalnim ili vertikalnim letvicama preporuka je za pregrade u dnevnom traktu. Ona može pregrađivati kuhinju, biblioteku ili ulazni hodnik. Prostor iza stijene bit će diskretno vidljiv, ali u drugom planu, pa ga je potrebno uređivati kao vizualnu cjelinu. Ova je pregrada vrlo jednostavna i pravi pokazatelj toga kako jednostavnost može biti izražajna.

Ako ste skloni još većoj prozračnosti, preporučuju se prozirne staklene stijene. U trendu je bojeno staklo, a ne potpuno prozirno, pa se preporučuju smeđi ili sivi tonovi.

Lakirano staklo
Ovakve stijene koristite u dnevnom ili spavaćem traktu. S obzirom na izgled i lošiju zvučnu izolaciju, prozirne staklene stijene idealne su za pregrađivanje kuhinja zbog izolacije mirisa ili garderobnih prostora u spavaćim sobama. Za potpunu vizualnu izolaciju preporučuju se stijene od lakiranog stakla ili ispune od iverala, mdf-a i sl. Trendovska jednostavnost nalaže korištenje samo jednog materijala ili boje kako bi se postigao neutralan efekt, što sličniji zidu. Ovakav pristup odabiru boja i materijala osobito je poželjan ako ste skloni čestom mijenjanju dekorativnih elemenata u prostoru jer će stijena idealno pristajati svakom stilu.

Izabela Galović Ninić, dipl.ing.arh
Možda ste propustili...

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

CVIJEĆE U VAZI DUŽE ĆE TRAJATI

Odrezati listove, mijenjati vodu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: EINHELL PICOBELLA

Dovedite lako svoju terasu i okućnicu u red

2

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

3

STANOVANJE : VRTNE OGRADE

Zanimljiva, jedinstvena, ali i vrlo funkcionalna