TvObzor
AUBREY GRAHAM (DRAKE)

Gazio je preko leševa da stigne do slave i zbog toga je omražen među kolegama
Objavljeno 28. lipnja, 2019.
Drake nije samo reper, on je i tekstopisac, kompozitor, producent i veliki biznismen, a svoj spektar zanimanja proširio je na brojne poslove, zbog čega ga mnogi kritiziraju

Kad je 2009. godine započeo svoj glazbeni projekt koji se razlikovao od svih dotadašnjih rap izdanja, Aubrey Graham, danas poznatiji kao Drake, nije mogao ni zamisliti da će nakon deset godina postati broj jedan. Tijekom proteklih godina uspio je postići ono o čemu njegove brojne kolege mogu samo sanjati. Milijuni prodanih singlova i albuma, prepune dvorane gdje god se pojavi, samo su neki od pokazatelja da je ovaj glazbenik uspio napraviti nešto nezamislivo. Ipak, ono što misli publika, ne misle njegove kolege, koji su iz njima znanih razloga Drakeu okrenuli leđa, i ne samo to, na sve načine pokušavaju diskreditirati njegov uspjeh i glazbu koju stvara.


Neugodne kritike

Drake nije samo reper, on je i tekstopisac, kompozitor, producent i veliki biznismen, a svoj spektar zanimanja proširio je na brojne poslove, zbog čega ga mnogi i kritiziraju, tvrdeći kako se glazbi u potpunosti treba posvetiti, te da je ono što radi daleko od najboljeg po čemu ga poznaju.


Pohvale i kritike na račun Drakea nikad ne izostaju, a jednu takvu, nimalo ugodnu, dobio je od kolegice Lily Allen. Pjevačica je optužila repera da ciljano u svojim duetskim pjesmama izostavlja ženske vokale i zbog nepoznatih razloga odbija suradnju s njima. Ona ga je optužila zbog brutalnih feminističkih ispada koje ni ne krije, zbog čega je u nekoliko navrata na svom Twitteru prozvala Drakea koji joj nije želio odgovoriti, što ju je još više naljutilo. Ipak, nakon brojnih komentara njezinih fanova kako nema potrebe da ga proziva i kako je bolje da brine o svojoj glazbi, pjevačica je odustala.
Običan hvalisavac

Reper Kanye West jedan je od onih kojima su javni nastupi i bombastične izjave Drakea najviše zasmetale. On je u jednom videoblogu sasuo paljbu na Drakea optuživši ga da se javno hvalio kako je bio s njegovom suprugom Kim Kardashian. Kanye je bio jako ljutit i nervozan kad je govorio o Drakeu tvrdeći da je on samo jedan običan hvalisavac koji svojim pričama stvara probleme ljudima, kao što je to bilo u njegovom slučaju. Iako se Drake nikada nije oglasio povodom Westovih prozivki, Kim je također oštro kritizirala Drakea nazvavši ga lažljivcem koji bez ikakvog povoda priča o njihovoj navodnoj ljubavnoj avanturi.

Djevojka zadužena za skandale, Nicki Minaj, prekinula je svaki kontakt s Drakeom kad se on zbližio s njenim bivšim partnerom Meekom Millom. Upravo je Nicki optužila Milla da ju je u nekoliko navrata fizički i seksualno zlostavljao zbog čega ga je ostavila. Njoj je najteže palo to što je samo nekoliko tjedana nakon burnog prekida Drake ponudio Meeku suradnju što je ovaj objeručke prihvatio. Pjevačica je bila bijesna na kolegu kojeg je tada nazvala izdajnikom zbog čega su među njima pale ružne riječi. Nakon toga, međusobno su se otpratili s društvenih mreža, što je još jednom mnogima dalo pravo kritizirati repera tvrdeći kako on uopće nema milosti i da bukvalno gazi preko drugih kako bi ostvario svoje ciljeve.

Adrian ANDREJEK
Možda ste propustili...

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

Najčitanije iz rubrike