Sport
GOLD CUP

Curacao u nadoknadi izborio četvrtfinale
Objavljeno 26. lipnja, 2019.
U posljednjem, 3. kolu skupine C Gold Cupa koje se igra u SAD-u Jamajka i Curacao remizirali su 1:1 u Los Angelesu, što je bilo dovoljno objema reprezentacijama za ulazak u četvrtfinale. Jamajka je povela pogotkom Nicholsona (14), a u trećoj minuti sudačke nadoknade izjednačio je Gaari. Jamajka je osvojila skupinu s pet bodova dok je Curacao drugi s četiri, koliko ima i trećeplasirani El Salvador koji je ostao bez nokaut-faze zbog lošije razlike pogodaka. El Salvador je svoju priliku ispustio uvjerljivim porazom od Hondurasa (4:0) koji je s dva poraza u prva dva kola već prije ostao bez izgleda za prolaskom. No Honduras je u Los Angelesu stigao do utješne pobjede golovima Alvareza (59), Castilla (65), Acoste (75) i Izaguirrea (90), čime je na put kući povukao i El Salvador.


Razigravanje po skupinama dovršeno je sinoć utakmicama 3. kola u skupini D gdje su Panama i SAD odlučivali o pobjedniku skupine, dok su Trinidad & Tobago i Gvajana tražili prve bodove za oproštaj od turnira.


Četvrtfinale se igra u subotu i nedjelju, a prvog su dana na rasporedu dvoboji Haiti - Kanada i Meksiko - Kostarika, oba u Houstonu.
Do sada je Gold Cup bio iznimno efikasan jer je u nepotpuna tri kola postignuto već 78 pogodaka u 22 utakmice, odnosno u prosjeku 3,55 po susretu. Tome je sigurno pridonijelo i proširenje natjecanja s 12 na 16 reprezentacija. Listu strijelaca predvodi Kanađanin Jonathan David s pet golova, jedan više od sunarodnjaka Lucasa Cavallinija te Meksikanca Uriela Antune. G.R.
Možda ste propustili...

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini