Crna kronika
KRVAVI DOGAĐAJ KOD JELSE NA HVARU

Nožem ranio Litavku pa se ubio
Objavljeno 26. lipnja, 2019.
JELSA

Šezdesetšestogodišnji Hvaranin pronađen je mrtav, a četiri godine mlađa žena iz Litve teško je ozlijeđena na Hvaru u uvali Zenčišće u Jelsi, doznaje se u srijedu u splitskoj policiji. ​Policija je izvijestila da su u nedjelju u 19.10 prim​ili dojavu da je u uvali Zenčišće u Jelsi ozlijeđena žena. Na teren su izišli djelatnici policije i hitne pomoći gdje su pronašli okrvavljenu ženu. Nakon pružene hitne pomoći i previjanja ubodnih rana, Litavka je prevezena u splitsku bolnicu. Zadobila je ubodne rane, a ozljede su okarakterizirane kao opasne za život. Nakon hitne operacije 62-godišnajkinja je zadržana na intenzivnom liječenju.

​Prema policijskom izvješću, u polju u blizini mjesta gdje su policajci pronašli ozlijeđenu ženu pronađen je i mrtav muškarac. Prema dosad prikupljenim informacijama, smrt muškarca nije nastupila kao posljedica kaznenog djela.​ ​O događaju je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo​, u tijeku je očevid, a tijelo će biti prebačeno u KBC Split gdje će se obaviti obdukcija. ​Neslužbeno, radi se o ​muškarcu koji je prije desetak dana prijavljen za silovanje strane državljanke s prebivalištem na Hvaru koju je sinoć najvjerojatnije izbo nožem, a onda presudio i sebi.

Kako prenose splitski mediji, nemilom je događaju prethodila prijava Litavke da ju je 66-godišnjak 11. lipnja pokušao silovati. Pred istražnim se sucem pojavio dva dana kasnije i pravdao se sucu kako nije bila riječ o silovanju, već da je napao 62-godišnjakinju koja mu je ostala dužna novac za obavljene građevinske radove. Sudac istrage nije mu tada odredio istražni zatvor već ga je pustio na slobodu, izrekavši mu tek mjeru opreza zabrane približavanja žrtvi te da se obvezno redovito mora javljati hvarskoj policiji. Nepuna dva tjedna kasnije dogodio se krvavi napad koji je završio ranjavanjem Litavke i suicidom 66-godišnjaka. M.Bugarić/H

 
DVIJE TRAGEDIJE KOD KARLOVCA
U dva odvojena nesretna slučaja u utorak poginulo je dvoje mladih: u karlovačkoj četvrti Rakovac poginula je 25-godišnjakinja, a u Mrežnici se utopio 22-godišnjak. Mlada žena poginula je u svom stanu u karlovačkoj četvrti Rakovac kad je povlačila roletu i pala kroz prozor. Zbog zadobivenih ozljeda preminula je u zdravstvenoj ustanovi. Oko 14 sati u utorak u rijeci Mrežnici u mjestu Dobrenići 22-godišnjak se okliznuo i pao sa slapa u duboku vodu te se utopio. Nadležnom državnom odvjetništvu o tim će događajima biti dostavljena izvješća.
Možda ste propustili...

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

Najčitanije iz rubrike