Sport
ŽENSKO HRVANJE

U Poljskoj će nastupiti četiri mlade slatinske hrvačice
Objavljeno 26. lipnja, 2019.

Ženska hrvačka reprezentacija U-15 jučer je u Slatini završila pripreme za Europsko prvenstvo koje se od 28. do 30. lipnja održava u Krakovu gdje će se kompletna ekipa zaputiti tijekom sutrašnjeg dana.
U Poljskoj će Hrvatsku zastupati devet djevojaka od kojih su četiri članice Hrvačkoga kluba Slatina, Tia Hršak (do 42 kg), Veronika Vilk (do 54 kg), Katja Stoponja (do 50 kg) i Teuta Bišćan (do 50 kg).


Treninge je u Slatini dva puta dnevno vodio pomoćni trener Ignacije Valečić iz Šibenika, višestruki državni prvak u hrvanju, a po završetku Europskog kadetskog prvenstva pridružio mu se i glavni trener reprezentacije Senad Mujagić koji je izbornik ženskih reprezentacija. Naravno, na dispoziciji su im bili domaćini, a prema riječima trenera slatinskih hrvačica Marija Petraka uvrštavanje četiri mlade Slatinčanke u državnu reprezentaciju rezultat je višegodišnjeg rada i velikih njihovih uspjeha.


– One se sada hrvaju s dvije godine starijim natjecateljicama, a da bi se za dvije-tri godine mogao očekivati neki rezultat, one već sada moraju ići u vatru i na velika natjecanja. Svaka pobjeda i svaka dobra borba njima će biti veliki plus. One će i sljedeće godine ići na natjecanja i tek treće godine na Europskom prvenstvu možemo očekivati neki rezultat - rekao je Petrak, koji je iznimno zadovoljan što su reprezentativke pripreme odradile u Slatini.


Naime, zahvaljujući domišljatosti i snalažljivosti slatinskih trenera, domaćinstvo šestodnevnih priprema reprezentacije U-15 za Hrvački klub Slatina ispalo je jeftinije od slanja četiri djevojke na pripreme u neki drugi centar.


- Sve reprezentativke smještene su kod slatinskih djevojaka u privatnim kućama, a treneri u pansionu u gradu. Odlazak slatinskih reprezentativki u Poljsku financira Grad Slatina, a da nismo imali pomoć gradonačelnika Denisa Ostrošića, morali bismo mi, treneri i roditelji, snositi troškove i pronaći sredstva. Zato smo izuzetno zahvalni gradonačelniku, a zahvalni smo i ravnateljici OŠ Eugena Kumičića Božici Majhen, koja nam je omogućila treniranje u školskoj dvorani - rekao je Petrak.


Odmah nakon povratka s Europskog kadetskog prvenstva u talijanskoj Faenzi, na kojemu je Ludbrežanka Iva Gerić osvojila prvu žensku europsku medalju u povijesti hrvatskoga hrvanja, u Slatinu je došao i glavni trener reprezentacije Senad Mujagić. Komentirao je najnoviji uspjeh hrvatskog ženskog hrvanja.
– Ta će medalja, vjerujem, motivirati i ove mlađe djevojke na marljivo treniranje da pokušaju poći njezinim stopama. Inače, ovdje u Slatini fantastični su uvjeti za treniranje, nemamo nikakvih primjedaba i baš sam zadovoljan. Što se tiče mladih Slatinčanki, one su vrlo dobre, vrijedne i mislim da bi se u dogledno vrijeme sigurno mogao očekivati rezultat od njih. Na prvenstvu u Poljskoj očekujem samo da se dobro bore i da daju sve od sebe u svakoj borbi. To je jako prvenstvo i rezultat ovisi i o sreći, o ždrijebu, pa će svaka pobjeda biti vrijedna i mnogo će nam značiti. Imamo devet predstavnica i volio bih da se bilo koja plasira među prvih osam. To bi doista bio uspjeh, rekao je Mujagić.
Petar Žarković
Senad Mujagić

glavni trener U-15 reprezentacije

Medalja Ive Gerić na Europskom kadetskom prvenstvu, vjerujem, motivirat će i ove mlađe djevojke koje se pripremaju za svoj EP na marljivo treniranje da pokušaju poći njezinim stopama
MEĐUNARODNI SUCI IZ SLATINE
United World Wrestling na službenoj listi međunarodnih sudaca ima 14 imena iz Hrvatske, od kojih su čak četiri Slatinčani. Jedan od dvojice u najvišoj IS (International Superiority) kategoriji je Slatinčanin Zvonimir Očić, koji trenutačno živi u Krapinskim Toplicama. Jedan od trojice hrvatskih međunarodnih sudaca prve kategorije je Mario Petrak, a jedini hrvatski međunarodni sudac druge kategorije je Josip Grahovac. Jedan od preostalih osam sudaca treće kategorije je Novica Kocić.
Najčitanije iz rubrike