Regija
DAN OPĆINE MAGADENOVAC

Do višeg životnog standarda pomoću europskog novca
Objavljeno 25. lipnja, 2019.
MAGADENOVAC - U mjesnom domu u Šljivoševcima održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Magadenovac kojom je proslavljen Dan općine i blagdan svetog Ivana Krstitelja. Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Davorin Gašparić, a načelnik općine Stjepan Živković govorio je o projektima i investicijama koje su provedene, provode se i koje se planiraju u skoroj budućnosti, istaknuvši važnost povlačenja sredstava iz Eurpske unije. Tako je naglasio kako se Općini još nije dogodilo da za svoje projekte nije ostvarila sufinanciranje preko mjera Programa ruralnog razvoja. Prema riječima načelnika Živkovića, plan je nastaviti aktivno raditi na poboljšanju kvalitete života svih mještana Općine Magadenovac kroz iskorištavanje svih dostupnih nacionalnih i nepovratnih potpora sredstava Europske unije kao i racionalno korištenje proračunskih sredstava.

- Unatoč svim problemima, mi se ne zaustavljamo. Uređujemo društveni dom u Beničancima, a konačno ćemo prići i realizaciji Doma kulture u Magadenovcu. U planu je gradnja Tematskog parka Slavonsko selo Šljivoševci na vašarištu, no još uvijek "ganjamo" papire da nam država pokloni zemljište. Imamo idejno rješenje i za gradnju Centra kompencija, a taj je projekt vrijedan približno trideset milijuna kuna. Smatram da smo sposobni to realizirati samo da zajednički s Ministarstvom gospodarstva riješimo administrativne probleme - kazao je, između ostaloga, govoreći samo o nekim projektima, načelnik Živković, dodajući da se pomaže i socijalno ugroženom stanovništvu, vrtićarcima, osnovnoškolcima, srednjoškolcima, studentima, mladim obiteljima te udrugama.

U ime čelnika grada Orahovice te općina Marijanci, Petrijevci i Viljevo nazočnima se obratio gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić. Pohvalio je općinski tim te rekao da je Magadenovac primjer uspješne općine.

Čestitku za Dan općine domaćinima je uputio zamjenik župana osječko-baranjskog Goran Ivanović, koji je u svom govoru rekao da Općina Magadenovac, kao i sve druge općine na području županije, pokazuju "jednu novu dimenziju, svoju žilavost i interes za promjenama i povećanje standarda stanovnika".

Svečanu sjednicu upotpunili su svojim nastupima HKUD "Biseri Slavonije" Beničanci i ženska pjevačka skupina KUD-a "Seljačka sloga" Šljivoševci. S. Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike