Regija
PORTRET DOKTORA BOŽIDARA LOLIĆA

Počast legendarnom našičkom
liječniku na Odjelu kirurgije
Objavljeno 25. lipnja, 2019.
NAŠICE - Kao dodatna potvrda njegova rada u bolnici, ali i u Našicama, osim Nagrade Grada Našica za životno djelo, dr. Božidaru Loliću odana je počast i u bolnici. Tako je u uredu ravnatelja Opće županijske bolnice predstavljen portret liječnika te pločica s imenom, koji će biti postavljeni na Odjelu kirurgije, njegovu odjelu. Portret je naslikao Srečko Perković, od kojeg je i krenula inicijativa ovog obilježavanja doktorova rada, jer dr. Lolić je Srečku, kao i stotinama Našičana, spasio život. O radu dr. Lolića progovorili su i ravnatelj Hrvoje Šimić, dr. Samir Haj Barakat te članovi doktorove obitelji.- U ime Opće županijske bolnice zahvaljujem gradonačelniku Josipu Miletiću i predsjedniku Gradskog vijeća Krešimiru Kašubi te Srečku Perkoviću na inicijativi i ideji koja je proizašla prije nekih 8 mjeseci za odavanje počasti dr. Loliću, te zahvala svima na nedavno uručenoj Nagradi Grada Našica za životno djelo. Dr. Lolić ostavio je velik trag u našičkoj bolnici, od samih početaka bio je jedan od stupova bolnice, jedan od ljudi koji su u vrijeme Domovinskog rata dali velik doprinos, mislim da će ovo biti i hrvatskim braniteljima jedna velika zahvala. Također, doktor je i nakon tog vremena, do zadnjih dana svog života bio na usluzi 24 sata. On nekada nije ni odlazio iz bolnice nego je ovdje boravio i po nekoliko mjeseci – rekao je ravnatelj Šimić.

Voditelj našičke kirurgije doktor Samir Haj Barakat rekao je da cijenjeni doktor još uvijek živi kroz ruke koje je podučavao:

- Sve nas koji smo bili njegovi učenici prvenstveno je učio da budemo humanisti i da volimo ljude, a on je prvi to svojim djelovanjem pokazivao. Drago mi je da se na ovakav način možemo prisjetiti kakvi moramo biti i koliko trebamo dati svojim pacijentima, a to znači dati sve.

- Spasio je u našičkom kraju na stotine života, a među ostalima i moj. Osjećao sam potrebu, još za njegova života, napraviti mu portret, no smrt nas je omela u tome. Zahvaljujem mu još jednom, a ova nagrada simbol je svima zaposlenima u Općoj županijskoj bolnici - istaknuo je Srečko Perković.

U ime obitelji na nagradi i portretu te na velikoj potpori, pogotovo u vrijeme kad je dr. Lolić bio bolestan, zahvalila je Dijana Majer.

Za svog radnog vijeka dr. Lolić učinio je 9910 operativnih zahvata, 2221 asistencija te nebrojeno malih kirurških zahvata. Donio je i mnoštvo novih operativnih zahvata i tehnika u našičku bolnicu. I. Ćosić
Možda ste propustili...

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

Najčitanije iz rubrike