Osijek
JAZZ-KONCERT NA OSJEČKOJ VODENICI

Tulum za komarce prije zaprašivanja
Objavljeno 25. lipnja, 2019.
Budući da je već za ovu srijedu u Osijeku najavljen početak opsežnog tretiranja komaraca iz zraka i s tla, ekološka udruga Vodenica je s osječkim jazzerima iz benda Sing Song Swing odlučila organizirati jedinstveni koncert kojim su nepodnošljive insekte odlučili ispratiti na vječna lovišta. Događaj "Jazzom protiv komarazza" proteklog ponedjeljka odlučili su podržati i brojni oduševljeni Osječani koji su naoružani repelentima i dobrim raspoloženjem uživali u posljednjem tulumu za ovogodišnje komarce prije zaprašivanja.

- Glazbenici iz Sing Song Swinga shvatili su da su nam "ostali dužni" još jednu svirku, jer je njihov zadnji koncert na pontonu uz vodenicu prekinula snažna kiša. Upravo zato su nam odlučili donirati ovaj koncert kojim dokazujemo kako ćemo se protiv najezde komaraca radije boriti uz šalu, druženje i zvuke jazza, nego samo sjediti kod kuće i kukati - objasnila je na koncertu vodeničarka Borka Davidović, ukazujući kako bi gradnjom veće pontonske bine ova osječka atrakcija dodatno zaživjela u kulturno-umjetničkom smislu.

- Ovdje smo prije svega zbog popularizacije jazza u Osijeku, a borba protiv komaraca zbilja je poslužila kao aktualan i savršen povod za to. Sugrađani tako danas s nama uživaju u laganom jazz-repertoaru za kojega se nadamo da će otjerati, a ne privući iritantne komarce - istaknuo je Dario Padovan iz Sing Song Swinga, čije su se želje naposljetku i obistinile, pa su samo najuporniji komarci uspjeli doprijeti do kože posjetitelja gornjogradske obale.
M. Mandić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike