Crna kronika
ISTRAGA U VEZI S POGIBIJOM POLICAJCA

Vozač se mora javljati u policiju
Objavljeno 25. lipnja, 2019.
PAZIN - Pokrenuta je istraga protiv 24-godišnjeg vozača koji je skrivio prometnu nesreću u kojoj je u nedjelju, nedaleko od Poreča, smrtno stradao 38-godišnji policajac, a njegova kolegica policajka zadobila je teške ozljede.

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu sumnjiči 24-godišnjaka da je 23. lipnja oko 6.40 upravljao osobnim vozilom kolnikom izvan naselja Tar-Vabriga, olako smatrajući da takvom vožnjom neće ugroziti sigurnost sudionika u prometu. Na ravnom cestovnom potezu, gdje je kolnik razdijeljen uzdužnom isprekidanom crtom na dvije kolničke trake namijenjene za promet vozila u oba smjera, vozilo kojim je upravljao nije držao na takvoj udaljenosti od drugih vozila u prometu da, s obzirom na brzinu kretanja vozila i druge okolnosti prometa, ne izazove opasnost i ne ometa druge vozače. Uz to, nije držao potreban razmak kad se kretao iza drugog vozila tako da ne ugrožava sigurnost prometa. Mladi vozač je, sumnja odvjetništvo, u desnoj prometnoj traci namijenjenoj za promet vozila smjera kojim se kretao, prednjim dijelom vozila kojim je upravljao udario u stražnji dio drugog osobnog vozila, kojim je iz smjera sjevera prema jugu upravljala 43-godišnjakinja, koja je zbog udarca zadobila teške ozljede, a 38-godišnji suvozač u tom vozilu smrtno je stradao na mjestu događaja.

Dvadesetčetverogodišnjaku su izrečene mjere opreza obveze redovitog javljanja državnom tijelu svakih 14 dana te privremeno oduzimanje dozvole za upravljanje motornim vozilom, zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti kazneno djelo ili da će počiniti teže kazneno djelo za koje je prema zakonu moguće izreći kaznu zatvora od pet godina ili težu kaznu kojim prijeti, cijeneći da se navedena opasnost može otkloniti i primjenom navedenih mjera opreza.

Prema navodima internetskog portala SBplus, smrtno stradali 38-godišnji policajac Tomislav Bašić bio je Brođanin, a prije desetak godina otišao je raditi u Istru. Iza njega ostali su 6-godišnje dijete i trudna supruga koja treba roditi njihovo drugo dijete za mjesec dana. Bašić i njegova kolegica išli su toga kobnog jutra na posao u Policijsku postaju Poreč. S.Lacić

 
Najčitanije iz rubrike