Regija
DAN DRŽAVNOSTI RH

Počast poginulima za domovinu
Objavljeno 24. lipnja, 2019.

SLATINA
Prigodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske u Slatini je upriličena svečanost polaganja vijenaca i upaljenih lampiona kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, a potom i uz Križ mučenika na Gradskom groblju.
Na spomen-ploči podno križa upisano je da na gradskom groblju u Slatini počivaju stotine hrvatskih sinova koji su u travnju 1944. položili živote za našu domovinu Hrvatsku. „Njihove su grobove preorali jugoboljševici i četnici u nakani da zauvijek izbrišu tragove njihova postojanja i njihove borbe. Neka ovaj križ bude spomen na sve one koji su dali živote za Hrvatsku u prošlom i u ovom Domovinskom ratu kao zalog naše hrvatske slobode.“
Ovih riječi i svih poginulih za hrvatsku domovinu sjetili su se i počast im odali predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, udruge Hrvatski domobran, izaslanstvo Grada predvođeno gradonačelnikom Denisom Ostrošićem i ostali građani. Molitvu na oba mjesta predvodio je sopjanski župnik vlč. Augustin Tašić.

Petar Žarković

Možda ste propustili...

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

MEĐUNARODNO NATJECANJE

JVP Sl. Broda uspješan u Češkoj

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

Najčitanije iz rubrike