Sport
PH U PREPONSKOM JAHANJU

Kiša Pokal grada Osijeka prebacila za jesen
Objavljeno 24. lipnja, 2019.
Naslovi prvaka Hrvatske dijelili su se u sedam kategorija, a zbog velikih oborina u nedjelju su otkazane sve utakmice

Obilna kiša koja je jučer prije podne obilno "natopila" Osijek poremetila je planirani raspored posljednjeg dana Prvenstva Hrvatske u preponskom jahanju koje se od četvrtka do nedjelje održalo na hipodromu Pampas u organizaciji Konjičkog kluba Osijek. Jučerašnji je program u potpunosti otkazan pa je tako Prvenstvo umjesto četiri, trajalo tri natjecateljska dana, a pobjednici su proglašeni na osnovu do tada ostvarenih rezultata u održanim utakmicama.


Vremenske prilike stvorile su jučer uvjete koji bi potencijalno bili riskantni za natjecatelje, prvenstveno konje, pa se nije htjelo ići ni u kakav nepotreban rizik. Tako je otkazan i tradicionalni Pokal grada Osijeka, koji bi se naknadno trebao održati na jesen.


Prvenstvo Hrvatske održalo se u sedam kategorija, a sve svoje utakmice uspjeli su odraditi natjecatelji u dvije, za kadete te pony jahače. Potonji su imali prepreke na najnižoj razini, od 0,90 m, a naslov prvakinje uzela je Indi Šimleša na grlu Clochette, članica Sportskog konjičkog kluba Sv. Juraj. Drugo je mjesto pripalo domaćoj jahačici, Niki Bujak (KK Osijek) na grlu Johnny, dok je treća bila Dora Dritanović (KK Jarun) na grlu Pepsy D‘Escamps. Kadeti su u svojim utakmicama pred sobom imali prepreke na visini od 1,10 m, a najbolja je bila Lucija Penić (SKK Sv. Juraj) na grlu Furie Z, koja je sve odradila bez ijednog kaznenog boda. Isti učinak ostvarila je i njena klupska kolegica Eliza Dragčević s grlom Cuky, koja je završila kao drugoplasirana, dok je treće mjesto pripalo Sari Makar (KK Edek) na grlu Bronco.


Prepreke u konkurenciji amatera bile su na visini 1,15/1,20 m, a najbolje ih je prelazila Ana Posavec (KK Karoca), koja je slavila na grlu Crystal Clear. Na drugom je mjestu završila Lara Cigić (KK Trajbar Team) s grlom Enigma, dok je trećeplasirani bio Marko Ulaga (KK KD Zagreb) i grlo Otto. U Prvenstvu Hrvatske za juniore prepreke su bile na visinama 1,20/1,25 m, a naslov prvakinje pripao je Lei Djelmić (KK Jarun) na grlu Brown Gold Lady. Kim Vukadin (KK Zagreb) na grlu Quincy De Lux zauzela je drugo, a njena klupska kolegica Anja Dujić na grlu Scarlet treće mjesto. I u konkurenciji amazonki prepreke su bile na istoj visini, a tu se najboljom pokazala Mirna Bačić (KK Jarun) na grlu Love Affair, koja je utakmice odradile bez ijednog kazenog boda, isto kao i njega klupska kolegica Lea Djelmić na grlu Carmen. Treće je mjesto osvojila Vernalis Dokuzović (KK Karoca) na grlu Lady Cancara.
Za mlade jahače prepreke su bile na visini 1,30 m, a naslov prvakinje pripao je Josipi Koletić (KK Mirnovec) na grlu Layos, ispred Anje Kanjir (KK Karoca) na grlu Ruma te Josipa Gugića (KK Edek) na grlu Bella. Najveći izazov s preprekama imali su seniori (1,40 m), prvak Hrvatske u ovoj kategoriji postao je Filip Rožmarić (KK Karoca) na grlu Elibre, drugi je bio Ante Šimleša (SKK Sv. Juraj) na grlu Mademoiselle Lumiere, a treći Denis Gugić (KK Edek) na Siec Loveu.


Goran Roguljić
Ukupno 70-ak natjecatelja
Tijekom tri dana natjecanja na osječkom je hipodromu Pampas ukupno nastupilo 70-ak natjecatelja, od čega se njih 40-ak nadmetalo za Prvenstvo Hrvatske. Ukupno je bilo sedam kategorija: amateri, juniori, amazonke, seniori, pony jahači, kadeti i mladi jahači. Natjecatelji su "iskusili" i velike vrućine i komarce, a posljednjeg dana zaustavio ih je i pljusak, no to sigurno neće poremetiti njihove dojmove pa će se veliki broj njih nesumnjivo ponovno vratiti na Pampas.
Neđeljko Knežević

predsjednik KK Osijek

- Na žalost, zbog jake kiše nismo u nedjelju mogli održati preostale planirane utakmice. Tako ni onu za Pokal grada Osijeka, koji će stoga biti pomjeren za jesen.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana