Sport
EUROPSKO U-21 PRVENSTVO

Hrvatska se večeras oprašta, nitko se ne želi vratiti kući s tri “nule”
Objavljeno 24. lipnja, 2019.

Hrvatska i Engleska večerašnjim susretom u Serravalleu (21 sat) završavaju svoj nastup na U-21 Euru u Italiji i San Marinu. Obje su reprezentacije u prva dva kola upisale poraze od Rumunjske i Francuske, zbog čega današnji dvoboj ima samo prestižni karakter. No jasno je kako ipak neće proteći u revijalnom tonu, jer nitko se ne želi kući vratiti s tri "nule" na kontu.

Ambicije i očekivanja od naše mlade reprezentacije bili su veliki, vjerovalo se kako je ova generacija među najtalentiranijima koje smo imali te da može izboriti mjesto među najbolje četiri na Starom kontinentu, a time i odlazak na Olimpijske igre sljedeće godine u Tokiju. Međutim, još smo jednom svjedočili raskoraku između želja i stvarnosti. Već je ogled s Rumunjima donio veliko i bolno prizemljenje, čak do te mjere da se pribojavalo kako bi od "tricolora" mogli pretrpjeti još veći debakl. Na kraju se, uz naglašeno defenzivniji pristup, pružio posve solidan otpor, a da je bilo više preciznosti, Hrvatska je mogla izvući i puno povoljniji rezultat od minimalnog poraza.

Tako je ostao večerašnji susret kao posljednji pokušaj prekida jednog neugodnog niza na U-21 Euru, na kojemu Hrvatska do sada još nije upisala ni jednu pobjedu. Ovo nam je treći nastup, a sada smo na omjeru od dva remija i šest poraza pa je jasno kako su i igrači i izbornik Nenad Gračan za oproštaj poželjeli bar taj detalj, koji bi ipak malo popravio dojam.

- Cilj nam je povoljan rezultat protiv Engleza kako bismo se oprostili na pravi način. Bit će određenih promjena u sastavu, ali neće biti velikih eksperimenata. Važno je da igrači shvate da mogu, bez obzira na postavu, te ćemo uz dobru analizu pokušati i pobijediti Englesku, također sjajnu reprezentaciju. Želimo odigrati dobro, kvalitetno, odgovorno i doći do prve pobjede na U-21 europskim prvenstvima. Nadam se da ćemo imati i malo više sreće - poželio je Gračan.

Vjerojatno je još veće razočaranje u engleskim redovima, u kojima sigurno nitko nije očekivao kako će već nakon dva kola planirati povratak kući. Neuspjeh U-21 reprezentacije nadovezao se na prijašnje podbačaje U-20 i U-17, što je Englezima posebno teško palo nakon što su prije dvije godine "poharali" Europu i svijet, osvojivši svjetske naslove u U-17 i U-20 te europski u U-19, uz još jedno finale U-17 Eura. I tamo se propitkuje cijeli sustav, zašto je sve otišlo u krivom smjeru, no ipak je najviše kritika usmjereno izborniku Aidyju Boothroydu, a najviše zbog njegove odluke da jednog od svojih najboljih igrača Phila Fodena protiv Rumunjske u igru uvede tek u drugom poluvremenu.

- Nismo bili precizni, a činili smo individualne pogreške pred kraj obiju utakmica. Jednostavno nismo bili dobri kakvi smo trebali biti - pojasnio je izbornik Engleske.

U drugom susretu naše skupine Rumunjska i Francuska u Ceseni izravno odlučuju o ulasku u polufinale. Tamo će obje reprezentacije u slučaju remija, tada bi Rumunji išli kao prvi, a Francuzi kao drugi.

G. Roguljić
“Furija” furiozno u polufinale
Pobjedom 5:0 protiv Poljske Španjolska je osigurala polufinale Eura kao prvoplasirana reprezentacija skupine A. Za sigurno prvo mjesto “furiji” je trebala pobjeda od tri razlike protiv Poljske, kojoj je bio dovoljan i bod za osvajanje skupine, nakon startne dvije pobjede. Španjolska je do željene prednosti stigla već u prvom poluvremenu kada su mrežu Poljaka tresli Fornals (17), Oyarzabal (35) i Ruiz (39), a posao su u nastavku dovršili Ceballos (71) i Mayoral (90). U drugom susretu te skupine Italija je s 3:1 svladala Belgiju, pogodcima Barelle (44), Cutronea (53) i Chiese (89), a jedini strijelac za Belgiju bio je Verschaeren (79). U krugu tri reprezentacije sa po šest bodova najbolja je Španjolska, kojoj je pripalo prvo mjesto, Italija je druga te za prolazak u polufinale mora čekati rasplet ostale dvije skupine, a Poljska je otpala kao treća, kao i Belgija, koja je Euro završila bez bodova.
Možda ste propustili...

GRANIČNA POLICIJA NA OPREZU

Kohorta ne ide u Split, posebice ne u Mostar

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

MALA ODBOJKA NA REGIONALNOJ RAZINI

Rivalima motiv za dalje, Mursi primat

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku