Sport
IGRAČI VRIJEDNOSNICA U REPREZENTACIJI

“Brokeri” Perić i Turalija na Univerzijadi
Objavljeno 24. lipnja, 2019.
Od 3. do 12. srpnja u Napulju će se održati Univerzijada na kojoj će nastupiti i hrvatska studentska košarkaška reprezentacija, čiji je izbornik, Vladimir Anzulović, poveo svoje izabranike na pripreme uoči tog natjecanja u Sveti Martin na Muri. Na popisu su se našla i dva igrača Vrijednosnica Osijek - bek Bruno Perić i centar Nikola Turalija.

- Univerzijada je drugo multisportsko natjecanje po veličini na svijetu, odmah iza Olimpijskih igara. Cilj nam je, a smatram da to treba biti cilj sporta u Hrvatskoj u budućnosti, povezati akademsku zajednicu s vrhunskim sportom, a ovo je definitivno prvi korak k tome. Želja nam je, kao i svima u Savezu, produžiti vijek trajanja reprezentativaca nakon U-20 selekcije nadajući se da će ova reprezentacija izbaciti neko ime koje bi u budućnosti moglo konkurirati u A selekciji - istaknuo je Anzulović za stranicu HKS-a.

Kada je riječ o "brokerima", još je jedan njihov mladi igrač dobio poziv za jednu hrvatsku selekciju. Naime, izbornik U-18 reprezentacije Milan Karakaš na pripremama u Velikoj, pokraj Požege, priključio je mladog igrača Vrijednosnica Osijek Vuka Dmitrovića. Nakon tri dana odrađenih treninga Vuk je slomio prst na lijevoj ruci te se morao oprostiti od borbe za svoje mjesto u momčadi koja će nastupiti na Europskom U-18 prvenstvu, koje će se održati u grčkom Volosu. K.L.
Možda ste propustili...

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

Najčitanije iz rubrike