Regija
STARI JANKOVCI

Obilježen završtetak tri projekta vrijedna više od 9 milijuna kuna
Objavljeno 22. lipnja, 2019.

STARI JANKOVCI - U općini Stari Jankovci obilježen je završetak tri projekta, a riječ je o Reciklažnom dvorištu Strmečica-Novi Jankovci, višenamjenskoj dvorani u sklopu dječjeg vrtića Krijesnica i cesti u ulicama Nikole Tesle i Braće Radića u Starim Jankovcima.

- Sva tri projekta su vrijednosti preko devet milijuna kuna i financirani su EU sredstvima i sredstvima resornih ministarstava. Što se tiče  ulica, ovdje je riječ je o nerazvrstanim ulicama s najvećom frenkvencijom u Općini Stari Jankovci u kojima se nalazi 180 kuća. Cesta je proširena, a svi mještani dobili su pristupni put, kao i pristupnu stazu sa dva ivičnjaka, rekao je Dragan Sudarević, načelnik Općine Stari Jankovci.

Višenamjensku dvoranu u sklopu Dječjeg vrtića ''Krijesnica'' uz pomoć najmlađih korisnika rezanjem vrpce otvorili su ravnateljica Dječjeg vrtića Gordana Radić i župan vukovarsko-srijemski Božo Galić. 

Dječji vrtić trenutno pohađa 47-oro djece podijeljenih u tri grupe i ova dvorana doprinijeti će sigurnosti dijece i zaposlenika, ali i povećanje sadržaja te će oplemeniti prostor oko vrtića.

Novo reciklažno dvorište otvorila je Nada Šaravanja, direktorica tvrtke Eko Jankovci, koja je istaknula veliki značaj reciklažnog dvorišta za Općinu Stari Jankovci

- Projekt izgradnje reciklažnog dvorišta “Strmečica”-Novi Jankovci, ukupne vrijednosti 2.756.967 kuna sufinancirala je Europska unija iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program “Konkurentnost i kohezija” 2014.-2020. godina, a ovo je još jedan projekt koji je realiziran uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. U  ovom reciklažnom dvorištu svi mještani općine Stari Jankovci moći i to besplatno zbrinjavati 48 vrsta otpada, rekla je Nada Šaravanja.

Ovom značajnom događaju za Općinu Stari Jankovci nazočio je i vukovarsko – srijemski župan Božo Galić koji je pohvalio rad, kako načelnika općine, tako i svih zaposlenika, te im poručio da samo tako nastave.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

3

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad