Sport
PARAGVAJ OSIGURAO ČETVRTFINALE COPA AMERICE

Messi i Armani spasili Argentinu
Objavljeno 20. lipnja, 2019.
Pobjedom 1:0 protiv Katara u Sao Paulu, Paragvaj je osigurao četvrtfinale Copa Americe već nakon dva kola. Za drugo slavlje i sigurno prvo mjesto skupine B Paragvajci su se morali namučiti više od očekivanog jer su tek u samoj završnici uspjeli pronaći put do mreže azijskog prvaka, koji s pozivnicom igra na ovom prvenstvu. Jedini je strijelac u 86. minuti bio Duvan Zapata nakon asistencije Jamesa Rodrigueza.

U drugom susretu ove skupine, odigranom u Belo Horizonteu, Argentina i Paragvaj remizirali su 1:1. Paragvaj je poveo u 37. minuti nakon prodora Miguela Almirona po lijevoj strani te njegove povratne lopte na 14 metara, koju je u mrežu poslao Richard Sanchez. Argentina je izjednačila u 57. minuti iz kaznenog udarca, nakon što je VAR upozorio da je Ivan Piris igrao rukom, a siguran je realizator bio Lionel Messi. To mu je bio već peti pogodak Paragvaju, koji je njegova najčešća "žrtva" u nacionalnom dresu, a zanimljivo je da su svi došli iz prekida - jedan iz slobodnog, a četiri iz kaznenih udaraca. Najstrožu kaznu imao je i Paragvaj pet minuta nakon što je Nicolas Otamendi srušio Derlisa Gonzaleza, ali mu je Franco Armani obranio jedanaesterac, pa je Argentina sačuvala bod, prvi na Copi, a time i dalje sama u posljednjem kolu odlučuje o prolasku.

Sljedeći susreti na Copi, skupina A: Peru - Brazil, Bolivija - Venezuela (22. lipnja); skupina B: Katar - Argentina, Kolumbija - Paragvaj (23. lipnja); skupina C: Ekvador - Čile (21. lipnja). G.R.
Najčitanije iz rubrike