Novosti
POTPREDSJEDNICA

Borzan ušla u vodstvo kluba S&D-a
Objavljeno 20. lipnja, 2019.
Hrvatska zastupnica Biljana Borzan izabrana je za jednu od devet potpredsjednika zastupničkog kluba europskih socijalista i demokrata (S&D). "Zahvaljujem kolegama i novoj predsjednici grupe Iratxe Garcia Perez na podršci i odgovornosti koja mi je ukazana. Velik je ovo uspjeh za našu delegaciju i SDP Hrvatske koji prvi put ima predstavnika u vrhu političke grupe u Europskom parlamentu‘‘, kazala je, prema priopćenju, Borzan. Osim Borzan, potpredsjednici zastupničkog kluba S&D su Eric Andrieu (Francuska), Miriam Dalli (Malta), Helene Fritzon (Švedska), Roberto Gualtieri (Italija), Bernd Lange (Njemačka), Claude Moraes (Velika Britanija), Kati Piri (Nizozemska) i Rovana Plumb (Rumunjska). "Kao i do sada, borit ću se da u europskim politikama Hrvatska ima jaku poziciju za stolom. Želim da se glas naših građana čuje kada se donose europske odluke koje utječu na njihove živote. U Europskoj uniji ne smije biti velikih i malih, bitnih i nebitnih‘‘, dodala je Borzan.


Još jedna hrvatska zastupnica izabrana je za potpredsjednicu svoje političke grupacije. Dubravka Šuica početkom ovoga mjeseca izabrana je za jednu od deset potpredsjednika zastupničkog kluba Europske pučke stranke.
Potpredsjednici imaju veliki utjecaj na politički smjer i donošenje odluka u političkoj grupi te službene pozicije pri glasovanju. Biraju se političkim pregovorima i tajnim glasovanjem svih zastupnika grupe. Borzan je najavila da će se i dalje boriti za prava potrošača, pacijenata, manjinskih skupina radi stvaranja Europe ravnopravnih građana. Hrvatska zastupnica na prošlim izborima za Europski parlament ostvarila je odličan rezultat i bila je zastupnica SDP-a s najviše osvojenih glasova od svih kandidata iz njezine stranke te je ostvarila treći rejting, iza Ruže Tomašić i Miroslava Kolakušića. Borzan je osvojila više od 64.000 glasova. V.T.
Možda ste propustili...