Sport
MLADE SNAGE NK-A OSIJEK

U Gradskom vrtu predstavili
kvartet na kojemu će se
graditi klupska budućnost
Objavljeno 20. lipnja, 2019.

Sezonu predstavljanja u Gradskom vrtu ovog su ljeta otvorile mlade snage bijelo-plavih. Iako je osječki klub doveo već dva prava pojačanja, prvo se odlučio javnosti pohvaliti o brizi za svoje mlade nogometaše.

Naime, prošle sezone promovirano je šest igrača iz druge momčadi, neki od njih su profesionalne ugovore potpisali još zimus, a četvorica od njih su to učinila nakon završetka prošle sezone. Naime, dolaskom Dine Skendera na kormilo bijelo-plavih otvorila se prilika i nekim mlađim igračima za dokazivanje na prvoligaškoj sceni, što su oni spremno iskoristili. Mihael Žaper, Brazilac Talys, Luka Marin i najmlađi od tog kvarteta Boško Šutalo proljetos su igrali sa stipendijskim ugovorima, a s obzirom na to da su opravdali očekivanja, nagrađeni su potpisivanjem profesionalnih ugovora. Sva četvorica dobila su četverogodišnje ugovore.

- Velika nam je čast, ali i sreća, što imamo tako dobre mlade igrače koji zavrjeđuju biti dio naše prve momčadi. Prošle smo sezone afirmirali šest igrača iz B-momčadi, a ono što nas posebno veseli jest činjenica da su oni dali znatan doprinos u osvajanju trećeg mjesta u prvenstvu. Ovo je samo potvrda ispravno izabrane klupske strategije, čiji je temelj oslonac na igrače iz vlastite Škole nogometa. Vjerujem kako će ti naši mladi igrači ubrzo zaslužiti i pozive u U-21 reprezentaciju, a uvjeren sam kako neki od njih imaju i potencijal jednog dana postati A-reprezentativci - rekao je Marin Skender, pomoćnik sportskog direktora i glavni klupski skaut.

U biti, te mlade osječke lavove mi smo predstavili već prije i nema dvojbe kako su zaslužili postati profesionalci jer su se dokazali na prvoligaškim terenima. Predvodnik te generacije je veznjak Mihael Žaper, koji je u B-momčadi bio i kapetan, a kada je zaigrao za prvi sastav, nikoga nije ostavio ravnodušnim. Izgledao je kao da ima 100 prvoligaških susreta u nogama.

- Sretan sam zbog potpisivanja profesionalnog ugovora jer mi je klub time pokazao kako računa na mene u budućnosti. Moj je zadatak nastaviti naporno raditi i dokazivati se iz utakmice u utakmicu jer moja karijera zapravo tek sada počinje - rekao je Žaper.

Jedno od bogatstava koje se krije iza tih potpisa svakako su dva ljevaka - Brazilac Talys i Luka Marin. Prvi je proljetos igrao više jer je drugog ozljeda odvojila od terena, ali obojica u sebi nose zanimljiv potencijal.

- Dijete sam NK-a Osijek, prošao sam sve mlađe kategorije i ovo je za mene vrhunac. Ugodna je spoznaja kada klub računa na tebe, a meni je iznimno drago što ću participirati u prvoj momčadi NK-a Osijek - rekao je Marin, a na te se riječi nadovezao Brazilac Talys, koji je već sasvim dobro svladao tajne hrvatskog jezika:

- Sretan sam, ali i svjestan kako ću u budućnosti svaki put kada dobijem priliku morati pružati sve od sebe na terenu. Samo na taj način mogu napredovati.

I na kraju najmlađi, ali i vjerojatno najperspektivniji od njih, stoper Boško Šutalo, koji je u Gradski vrt stigao prije dvije godine iz RNK-a Split. Zasad je on jedini reprezentativac među njima.

- Ovo je kruna mog dvogodišnjeg boravka i rada u NK-u Osijek. Potpisivanje profesionalnog ugovora bit će za mene znatan poticaj u radu i vjerujem kako ću nastaviti svoj igrački razvoj istom dinamikom kao i dosad - zaključio je Šutalo.

Primjer njih četvorice trebao bi biti ohrabrenje svim mladim snagama osječkog prvoligaša jer pokazuje kako u Gradskom vrtu itekako vode brigu i spremni su honorirati mlade igrače koji iskazuju predanost radu i određenu kvalitetu. D.Keler
Marin Skender

pomoćnik sportskog direktora i glavni skaut NK-a Osijek

- Prošle smo sezone promovirali šest igrača iz B-momčadi, što samo potvrđuje opravdanost njezina postojanja. Nijedan od tih igrača nije bio, niti će biti, prolaznik u prvoj momčadi, a to nas posebno veseli.
Najčitanije iz rubrike