Sport
RADNIK IZ JOSIPOVCA PRVAK 2. ŽNL "OSIJEK"

Za 65. rođendan kluba povijesni doseg
Objavljeno 20. lipnja, 2019.
Osvajanjem prvog mjesta u prvenstvu Druge osječko-baranjske nogometne lige skupina "Osijek" Radnik iz Josipovca ostvario je izravni plasman u županijsku Prvu ligu. Peti državni razred nikad prije dosegnuti u 65 godina postojanja toga kluba s periferije Osijeka, koji za taj rođendan svojim pristašama nije mogao predati bolji poklon.


Daleko od toga da je titula prvaka poklonjena jer ju je momčad, pod vodstvom trenera Antonija Šarića, itekako zaslužila jer je najbližem konkurentu pobjegla čak 12 bodova. Znalo se, dakle, nekoliko kola prije kraja da titula dolazi u Josipovac, gdje su posljednji čestitari bili iz Erduta, čija je momčad tamošnji uređeni sportski kompleks napustila s četiri lopte u mreži uz domaće čašćenje s jednom u vlastitoj (4:1). Taj primljeni pogodak nije narušio idiličnu sliku od najmanje primljenih pogodaka u konkurenciji od samo 30 u 27 utakmica, nakon kojih su Šarićevi štićenici treći prema broju danih pogodaka, ali zato uz četiri pobjede više (20:16) od drugoplasiranog Radničkog iz Dalja. Posljedica je to sređenosti na svim klupskim razinama jer su predsjednik Igor Vujević i tajnik Miroslav Jularić, uz pomoć još plejade članova Uprave i simpatizera, osigurali momčadi pristojne radne uvjete koja je to vratila na pravi način. Osjetili su to i mještani Josipovca koji su izašli na ulice i pozdravljali pobjednički karusel na traktorskoj prikolici, a vlasnici triju kafića pobrinuli su se da igrači tim defileom ne budu bez odgovarajuće tekućine. Vrijeme slavlja još traje, ali će se ubrzo morati okrenuti formiranju momčadi za sljedeće jače prvenstvo, u koje će Josipovčani s novim trenerom jer je Šarić u međuvremenu preuzeo četvrtoligaša iz Darde. Josipovački, pak, novopečeni petoligaš izvjesno će posegnuti za igračkim pojačanjima na kojima se već počelo raditi.
Njihov je dolazak olakšan jer je Radnik postao poželjna sredina zahvaljujući višegodišnjem angažmanu aktualne klupske vrhuške koja ima golemu potporu mještana. Stoga Josipovčani ne misle plesati samo jedno ljeto u ligi, čija razina će ostati upisana velikim slovima u povijesti tog izvorno amaterskog kluba sa zapadne periferije Osijeka. D.Lekšan
Najčitanije iz rubrike