Regija
FRANJEVAČKI MUZEJ VUKOVAR

UKI na hodočašću svetom Boni u Vukovar
Objavljeno 21. lipnja, 2019.
Nedavno otvoren Franjevački muzej Vukovar u pripadajućoj crkvi i samostanu bio je odredište hodočašća Udruge katoličkih intelektualaca predvođene predsjednicom Ružicom Pšihistal.
Hodočašće je započelo obilaskom muzeja koji je predvodio vukovarski fratar Josip Poleto, gdje su članovi imali priliku među prvima osvjedočiti se o povijesti i neizmjernom bogatstvu vjerskog i kulturnog blaga vukovarskoga samostana. Obilazak muzeja zaustavio se u kripti koja je poslužila kao prostor za služenje sv. mise, ujedno i duhovnu obnovu, koju je predvodio duhovnik Udruge, mr. sc. Vladimir Sedlak.

Obilazak se nastavio u obnovljenoj vinoteci samostana gdje je u rashlađenom podrumu fra Josip ugostio hodočasnike i poslužio vinom posebno pripravljenim za potrebe Franjevačkog muzeja. Prije ručka u poznatom vukovarskom izletištu, park-šumi Adica, članovi su nakratko posjetili dvorac obitelji Eltz, sadašnji Gradski muzej, a nakon ručka posjetili su još i grkokatoličku crkvu Krista Kralja, gdje ih je primio župnik, o. Vladimir Magoč. Hodočašće je na kraju završeno posjetom časnim sestrama bazilijankama (vasilijankama) koje su srdačno primile i ugostile hodočasnike nakon čega su se, duhovno okrijepljeni, uputili kući. N.Vek.
Možda ste propustili...

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

Najčitanije iz rubrike