Osijek
PREMIJERA: “GLAVU DOLE, RUKE NA LEĐA”

Istina o događajima u Vukovaru 1991.
Objavljeno 21. lipnja, 2019.
U kinu Urania u petak, 28. lipnja, u 19 sati održat će se premijera dokumentarno-igranog filma "Glavu dole, ruke na leđa" redatelja, scenarista i producenta Stipe Majića Pipe.

"Glavu dole, ruke na leđa" dokumentarno je igrani film koji obrađuje događaje u Vukovaru u vrijeme Domovinskog rata s naglaskom na samom padu grada, predaji te odvođenju hrvatskih branitelja i civila u srpske koncentracijske logore.

“Nakon posljednjih proboja oni koji su preostali u gradu zatječu se raspoređeni na nekoliko točaka. Do samoga kraja situacija se iz dana u dan rapidno mijenja - neki započinju dogovore o predaji, a neki ne odustaju od borbe. Tri su punkta borbe na kojima se paralelno odvijaju predaje. Ukršteno pratimo te tri frakcije branitelja i njihovo zarobljivanje. Preko iskaza samih branitelja pratit ćemo posljednje dane borbe sve do predaje, uvjetovane ubijanjem civila. Pratit ćemo njihovo putovanje od zarobljivanja do razmještanja po logorima. Neki odlaze u zatvor u Mitrovicu, neke odvode na stočnu farmu Stajićevo, poslije neki pak završavaju u zatvoru u Nišu. Ono što je zajedničko na svim tim mjestima nesretne su sudbine tih ljudi...” ističu organizatori. I.A.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike