Regija
DAN OPĆINE MAGADENOVAC

Svečana sjednica vijeća, Vatrogasni kup, smotra folklora i misno slavlje
Objavljeno 21. lipnja, 2019.
MAGADENOVAC

Sveti Ivan Krstitelj zaštitnik je Općine Magadenovac, pa se zato Dan općine održava 24. lipnja njemu u spomen. Obilježavanje je započelo jučer dječjom smotrom folklora ‘‘Malo kolo‘‘, koje je održano na dječjem igralištu u Beničancima, a nastavlja se danas (petak) svečanom sjednicom Općinskog vijeća. Sjednica će se održati u mjesnom domu u Šljivoševcima s početkom u 13 sati. Tradicionalno, svečana je sjednica prilika da se govori o postignućima, realiziranim projektima i ostalim poslovima iz djelokurga lokalne samouprave te smjernicama za sljedeće razdoblje i naporima da Magadenovac bude ugodno mjesto za život ljudi.

U sklopu obilježavanja Dana općine u subotu, 22. lipnja, Vatrogasni je općinski kup pomlatka i mladeži na igralištu Osnovne škole Matija Gubec u Magadenovcu od 9 sati. U subotu je na rasporedu i 14. smotra folklora ‘‘Igra kolo na sokaku‘‘ na dječjem igralištu u Beničancima, a počinje u 19 sati.

U ponedjeljak, na sam blagdan Rođenja Svetog Ivana Krstitelja, već tradicionalno u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Magadenovcu u 11 sati održat će se sveta misa. Svečano euharistijsko slavlje predvodit će vlč. Blaž Jokić, župni vikar u Župi sv. Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu. S.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike