Regija
RABOS ODGOVORIO:

S Gradom uopće
nismo komunicirali
Objavljeno 20. lipnja, 2019.
SDP-ov vijećnik Marko Bogatić gradonačelnika Tomislava Roba optužio da je u sukobu interesa
BELI MANASTIR

Buru je izazvalo pitanje postavljeno na sjednici Gradskog vijeća, a naknadno i priopćenje za medije koje je poslao SDP-ov gradski vijećnik Marko Bogatić, koji gradonačelnika Tomislava Roba optužuje za kršenje Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Podsjetio je Bogatić na potpisivanje ugovora za dodjelu nepovratnih sredstava u sklopu poziva Razvoj poduzetništva u Belom Manastiru iz Intervencijskog plana Belog Manastira i općine Darda, koje su potpisali ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric, gradonačelnik Rob i poduzetnici s područja grada. Bogatiću i GO SDP-a sporno je što su nepovratna sredstva, oko 433.000 kuna, dodijeljena tvrtki Robos, za koju tvrdi da je u vlasništvu direktora gradskog trgovačkog društva Baranjski vodovod, Krunoslava Roba, inače bratića gradonačelnika. Navodi kako je riječ o sukobu interesa, to više što je na gradskoj web-stranici navedeno s kojim tvrtkama Grad ne bi smio poslovati. Dodaje kako je jedan od uvjeta za prijavu na natječaj, navodno, bio da tvrtka ima sjedište u Belom Manastiru ili da tu ima podružnicu. Tvrdi kako je Robos tek nakon otvaranja natječaja otvorio podružnicu u Ulici kralja Tomislava. Nakon objave njegova priopćenja stigao je demanti iz tvrtke Robos, koji potpisuje direktorica tvrtke Danijela Rob, Krunoslavova supruga.

- Tvrtka Robos d.o.o. Darda osnovana je 2011. godine, a iduće godine od Grada Belog Manastira, čiji je dogradonačelnik bio Marko Bogatić, kupuje nekretninu u Ulici kralja Tomislava 41a, gdje je obavljala agencijske poslove u prometu nekretninama. Godine 2014. tvrtka ulazi u zakup nekretnine, koju je kasnije i otkupila od Prerade drveta Darda u stečaju. Tamo seli svoje buduće poslovanje te trenutačno zapošljava šest djelatnika. Bavimo se s proizvodnjom drvenih kućica, štandova, dječjih igrala i proizvoda od drveta. S obzirom na zastarjelost opreme, javili smo se na poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a i zadovoljavamo sve uvjete - stoji u demantiju direktorice, koji završava tvrdnjom kako ni u jednom trenutku nisu komunicirali s Gradom Belim Manastirom, već je kompletna korespondencija išla preko ministarstva.
- Sve navode oko sukoba interesa odbacujemo jer Grad nije sudjelovao u proceduri odabira tvrtki koje su se javljale na natječaj. Za prozivke i zlonamjerne navode iz priopćenja gospodina Bogatića tražit ćemo zaštitu odvjetnika te podizanje kaznene prijave zbog dovođenja do zablude i nanošenja štete tvrtki Robos - naglašava.

Ivica Getto
Tvrdnje demantira i Apex
Belomanastirski gradski vijećnik iz redova SDP-a Marko Bogatić u svom je priopćenju koje je poslao medijima naveo i tvrtku “Apex”. Riječ je o tvrtki koja je u vlasništvu direktora belomanastirske “Stanouprave”. Tvrtka “Apex” je na temelju Odluke o dodjeli potpora za razvoj malog poduzetništva u 2019. godini iz gradskog proračuna ‘’inkasirala’’ 30.000 kuna. Bogatić to također smatra sukobom interesa. Vlasnik te tvrtke također se ne slaže s tvrdnjama koje je iznio belomanastirski gradski vijećnik Bogatić te najavljuje ‘’skorašnje objašnjenje’’ cijele priče o tom navodnom sukobu interesa za koji ga taj vijećnik proziva.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike