TvObzor
TREĆE IZDANJE DUNAVART FESTIVALA U ILOKU

Promocija vrhunske glazbe te vinskog i gourmet bogatstva hrvatskog Podunavlja
Objavljeno 21. lipnja, 2019.
Festival predstavlja hrvatsko Podunavlje u novom svjetlu, kao destinaciju koja s vremenom postaje alternativno, okupljajuće, centralno mjesto cijelog Podunavlja

DunavArt Festival s likovnim, gourmet-vinskim, glazbenim i drugim kulturnim sadržajima nastavlja se pozicionirati kao perjanica snažne promocije tradicije - kulture i destinacijskog turizma u Slavoniji. Iskoristiti zemljopisni položaj, bogatstvo ponude i tradiciju te privući nove goste, domaće i inozemne, te samu destinaciju podići na razinu stalne posjećenosti zadaća je ovog festivala. Međunarodni DunavArt Festival predstavlja hrvatsko Podunavlje u novom svjetlu, kao destinaciju koja s vremenom postaje alternativno, okupljajuće, centralno mjesto cijelog Podunavlja. Kroz kulturu, zabavu, gastroenološku ponudu i gostoljubivost ljudi, želja nam je da hrvatsko Podunavlje postane nova destinacija na međunarodnoj turističkoj karti.

Svi posjetitelji koji se od 28. lipnja do 6. srpnja upute u ove krajeve na DunavArt Festival moći će uživati u vrhunskoj glazbi, vinskom i gourmet bogatstvu ovoga kraja, a svi programi su besplatni. I ove godine u sklopu DunavArt Festivala održat će se Međunarodno ocjenjivanje vina podunavskih zemalja u Iloku. Dodjela nagrada i priznanja te smotra vina i degustacija održat će se 6. srpnja 2019. godine u sklopu cjelovitog programa manifestacije Festivala u Iloku.

Program započinje 28. lipnja u Vukovaru uz otvaranje izložbe Nevenke Arbanas, a slijede nam kroz ljeto i izložbe Đanina Božića i Photo Graz Selection III. U večernjim satima ispred dvorca Eltz nas očekuje veliki koncert grupe Vatra. Drugog dana, 29. lipnja, u Vukovaru još jedno važno događanje, Međunarodni dan Dunava koji se održava na šetnici uz Dunav ispod dvorca Elz, a očekuje nas bogat kulturno-umjetnički program, fišijada i u večernjim satima koncert Zvonka Bogdana. DunavArt Festival drugoga dana u jutarnjim satima dolazi u Kopački rit, gdje nas očekuje Klasika u ritu uz prekrasne zvuke klavirskog koncerta Konstantina Krasnickog. Kroz cijeli dan Park prirode Kopački rit organizira vožnju brodom po promotivnoj cijeni od 40 kuna.

Predvečer 29. lipnja stižemo u Erdut, gdje nas očekuje izložba i degustacija vina, izložba skulptura studenata Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka, In Da Sofa, koncert poznatog hrvatskog etnoglazbenika Miroslava Evačića, a ova večer završava uz pjesmu prekrasnih dama, dolaze nam The Frajle.

Drugog vikenda festivala selimo se u najistočniji grad Hrvatske, Ilok. Dana 5. i 6. srpnja atrij dvorca Odeschalci bit će nezaobilazna destinacija svih ljubitelja dobrog vina i glazbe. Posjetitelji će moći uživati u čaroliji ovog kraja i bogatom programu, pa će oba dana moći kušati srijemske specijalitete uz degustacije podunavskih vina, pogledati izložbu skulptura studenata Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i dunavsku premijeru kratkometražnog filma Duša Drave. Dva dana zabavljat će nas i jedninstveni glazbenici iz Austrije pod nazivom Square Waltz, a u petak slušamo i Dunavske priče prof. dr. sc. Helene Sablić-Tomić, dekanice Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka. Nakon toga slijedi koncert Brune Krajcara i after party u Starim podrumima uz zvuke tamburica.

U subotu, 6. srpnja nemojte propustiti aukciju oslikanih Startas tenisica o temi Dunava koju vodi Mirko Fodor, a sva prikupljena sredstva bit će donirana Dječjem vrtiću Crvenkapica iz Iloka. Nakon toga slijedi još jedna glazbena poslastica, koncert grupe Silente i na kraju ovog prekrasnog druženja ponovo se selimo u Stare podrume na dobro vino uz tamburaški sastav Sremci.

Često opjevan i mnogo proputovan Dunav inspirira od izvora sve do ušća, i uz njega žive deseci milijuna ljudi. Ni jedna druga rijeka na svom putu do ušća ne teče kroz toliko zemalja kao Dunav. Na 2888 kilometara, od izvora do utjecanja u Crno more, rijeka teče sa zapada na istok, prolazeći kroz deset država i poput žile kucavice Europe povezujući različite narode, religije i kulture u harmoničnu cjelinu.
Možda ste propustili...

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

PREMIJERNO PRIKAZIVANJE NA HTV1 POČINJE OD 15. TRAVNJA

Nova meksička serija “Senjorita ‘89”

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata