Sport
HAJDUK DOZNAO PRVOGA SUPARNIKA

Splićani kreću protiv malteškog Gzira Uniteda
Objavljeno 18. lipnja, 2019.
Splitski Hajduk igrat će u 1. kolu kvalifikacija Europske lige sa Gzira Unitedom s Malte, odlučio je tako jučer ždrijeb u Nyonu. Prvu utakmicu, 11. srpnja, Hajduk igra na Malti, a uzvrat je 18. srpnja na Poljudu. Bit će to prvi međusobni ogled Hajduka i Gzira Uniteda, kluba kome će to biti tek treći izlazak u Europu u povijesti.

Hajduk je bio jedan od 47 klubova sa statusom nositelja, a Splićani su imali još pet mogućih suparnika koji su dolazili iz Crne Gore, Estonije, Gruzije, Andore i Gibraltara. Prvog suparnika u europskim pretkolima kratko je prokomentirao trener Hajduka Siniša Oreščanin.

- Imamo prve informacije o suparniku. Gzira United je momčad koja je prošle sezone završila treća u malteškom prvenstvu. Zajedno sa svojim stožerom imam dovoljno vremena da napravimo kompletnu analizu te da u potpunosti budemo spremni za početak sezone. Prije svega želimo opravdati ulogu nositelja i plasirati se u iduću rundu natjecanja. Pogledat ćemo njihove utakmice, analizirati do najsitnijeg detalja kako bismo ostvarili konačan cilj - poručio je Oreščanin po završetku ždrijeba.

Splićani će danas, kao i nogometaši Osijeka, saznati i mogućeg suparnika u 2. kolu kvalifikacija. Ždrijeb pretkola Europske lige bit će u 14 sati. Danas, ali sat vremena ranije, u ždrijebu će se naći i hrvatski prvak zagrebački Dinamo, koji će u lov na Ligu prvaka krenuti iz drugog pretkola, a u ovoj fazi natjecanja imat će status nositelja. Rijeka se uključuje u 3. kvalifikacijskom kolu Europa lige.

Goran Roguljić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku