Sport
COPA AMERICA

Sanchez zabio nakon pet mjeseci
Objavljeno 18. lipnja, 2019.
Uvjerljivom pobjedom branitelja naslova Čilea nad Japanom (4:0) kompletirano je prvo kolo Copa Americe. Time je dvostruki uzastopni pobjednik ponovio rezultat Urugvaja te je s njim zasjeo na diobu prvog mjesta skupine C.


Čile je poveo nakon kornera u 41. minuti kada je ubacio Aranguiz, a Pulgar glavom poslao loptu u mrežu. U 54. minuti Čileanci su udvostručili prednost, povratnu loptu Isle s desne strane na rubu kaznenog prostora dočekao je Vargas i pucao iz prve, lopta je na putu do gola okrznula Tomiyasua te završila u gornjem lijevom vratarevom kutu. Do potvrde sigurnog otvaranja Cope branitelj naslova stigao je u završnici, kada je veliki pritisak sa sebe skinuo i najveća zvijezda Sanchez. Nakon što je iza sebe imao slabu sezonu u Manchester Unitedu, prošaranu ozljedama i lošim igrama, Sanchez je u 82. minuti glavom s ruba peterca, ponovno nakon ubačaja Aranguiza, postigao svoj prvi pogodak nakon gotovo pet mjeseci "posta". Samo minutu kasnije bio je i asistent, za drugi pogodak Vargasa, koji je prebacio istrčalog Osakoa. Vargas je time s 12 pogodaka postao najefikasniji Čileanac na Copa Americi te se probio na drugo mjesto liste strijelaca svoje reprezentacije s 38 pogodaka, četiri manje od rekordera Sancheza.


- Šest sam se tjedana osjećao gore nego ikada. Mučio sam se u prvom poluvremenu, osjećao bez daha, no u drugom sam dijelu bio opušteniji i igrao slobodnije. Mislim da smo napredovali kao momčad od 2015., braneći se i otvarajući brzo u napad. Dobili smo vrlo tešku utakmicu, no moramo se već okrenuti sljedećoj - rekao je Sanchez čija će reprezentacija pokušati postati tek druga u povijesti, nakon Argentine, koja je slavila tri puta uzastopno na Copi.
U srijedu se igraju susreti 2. kola u skupini B u kojima se sastaju Kolumbija - Katar i Argentina - Paragvaj, dok će u četvrtak u skupini C igrati Urugvaj - Japan. G.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike