Regija
NOVA ZANIMANJA ZA NOVE TEHNOLOGIJE

Nezaposleni na tržište rada
Objavljeno 19. lipnja, 2019.
VINKOVCI

U hotelu Admiral u Vinkovcima održana je početna konferencija projekta “Nova zanimanja za nove tehnologije” koji je sufinanciran u stopostotnom iznosu sredstvima Europskog socijalnog fonda pozivom “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III”.

- Cilj nam je stvoriti održivi model uključivanja nezaposlenih na tržište rada naše županije tako što ćemo analizirati lokalno tržište rada s naglaskom na proizvodne djelatnosti. Utvrdit ćemo zanimanja koja su tražena na našem tržištu rada i stvoriti novih pet programa obrazovanja prema potrebama poslodavaca. Bitno je naglasiti da će se tijekom projekta, kako bi se pridonijelo unaprjeđenju obrazovnog sustava s potrebama tržišta rada uz promociju cjeloživotnog učenja, u Vukovarsko-srijemskoj županiji identificirati potrebe kod poslodavaca u proizvodnim djelatnostima na lokalnom tržištu rada, izraditi i provesti programi prema potrebama poslodavaca te raditi na povećanju zapošljivosti nezaposlenih osoba. Nakon toga ćemo uključiti ciljnu skupinu, a to su nezaposlene osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije. Edukacije će biti besplatne, a planiramo uključiti najmanje osamdeset osoba - istaknula je Ana Gale, ravnateljica Učilišta Studium i voditeljica projekta ‘’Nova zanimanja za nove tehnologije’’.

Nositelj je projekta “Nova zanimanja za Nove tehnologije” Učilište Studium iz Vinkovaca, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Vinkovci i Područni ured Vukovar, VIA Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca i VURA Razvojna agencija Vukovar.

Projekt je započeo 26. ožujka i traje 30 mjeseci, do 26. rujna 2021., a za provedbu na području Vukovarsko-srijemske županije odobreno je nepovratnih 999.938,97 kuna. M.Kokaj
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike