Regija
NAKON ŠTO JU JE RH DAROVALA GRADU

Oko objekta “Mimoza”
metalna zaštitna ograda
Objavljeno 19. lipnja, 2019.
ĐAKOVO - Oko zgrade "Mimoze" ovih je dana postavljena metalna zaštitna ograda, a što je prva konkretna aktivnost oko tog objekta nakon što ga je Republika Hrvatska zimus darovala Gradu Đakovu. Prva je to prolaznicima vidljiva radnja u traženju rješenja za daljnju sudbinu ove zgrade površine čak 7300 četvornih metara. S tako golemom površinom i stotinama manjih ureda te drugim, zajedničkim prostorijama, "Mimoza", a ovisno o procjeni njezina stanja, može primiti niz korisnika. Kako je na prošloj sjednici Gradskog vijeća, odgovarajući na vijećničko pitanje, rekao gradonačelnik Marin Mandarić, Grad ozbiljno razmišlja o sadržajima u "Mimozi", a da pritom koristi sredstva Europskog socijalnog fonda.

- Najbolje bi bilo modernizirati ju i opremiti novcem Europske unije te ju staviti u funkciju socijalnih usluga - rekao je gradonačelnik Mandarić.

Kada je riječ o socijalnim uslugama u gradu, podsjetimo da Centar za socijalnu skrb Đakovo već dugo želi trajno riješiti problem prostora jer je godinama već podstanar u manje od 300 četvornih metara tijesnog, suterenskog prostora Doma za starije i nemoćne Đakovo. Da bi preseljenje Centra za socijalnu skrb u "Mimozu" bila opcija za tu ustanovu, potvrdila nam je i njegova ravnateljica Dubravka Petrović, no preciznije će se o tome znati u daljnjim razgovorima s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Gradom Đakovom. U "Mimozi" bi Centru trebalo čak tisuću kvadrata, odnosno njezin cijeli jedan kat. Jer ova ustanova radi po odjelima, svakodnevno s brojnim strankama, i s desetcima njih dnevno - u odjelima zajamčene minimalne naknade, bračnih pitanja, udomiteljstva i drugo. S.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike