Regija
POČINJE GRADNJA VRTIĆA

Androš: Gradnja vrtića projekt je za budućnost, za ostanak mladih ljudi
Objavljeno 18. lipnja, 2019.
SOPJE

U temelje budućega dječjeg vrtića načelnik općine Sopje Berislav Androš i predsjednik Općinskog vijeća Siniša Hrgović položili su i betonom zalili povelju s podatcima o tom izuzetno važnom objektu, čime je svečano obilježen početak gradnje 4.875.304,68 kuna vrijednog dječjeg vrtića u Sopju.

Riječ je o šestom od planiranih 11 dječjih vrtića na području Virovitičko-podravske županije, čija se gradnja s 85 posto financira iz sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, a s 15 posto sredstvima RH, odnosno Ministarstva poljoprivrede. Vrtići su već sagrađeni ili se grade u Špišić Bukovici, Ćeralijama, Gornjem Bazju, Čađavici i Gradini, a očekuje se gradnja još pet, i to u Čačincima, Suhopolju, Velikom Rastovcu, Svetom Đurđu i Orahovici.

Na svečanosti polaganja temeljnog kamena u Sopju bili su, uz ostale, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, saborski zastupnici Vesna Bedeković i Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa zamjenicima Marijom Klementom i Darkom Žužakom, načelnici općina, predstavnici tvrtki izvođača radova i stručnog nadzora i ostali gosti.

Prema riječima načelnika Berislava Androša, sopjanski vrtić pohađat će oko 40 mališana s područja općine.

– Zahvalio bih svima koji su sudjelovali u ovom velebnom projektu, koji je projekt za generacije, za budućnost, za ostanak mladih ljudi na području naše općine, i koji će podići kvalitetu življenja naših stanovnika – rekao je načelnik Androš te uručio Tomislavu Tolušiću povelju počasnoga građanina za izniman doprinos u razvoju općine Sopje.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović izrazio je uvjerenja da će svi vrtići, kad se sagrade, mnogo značiti za sve stanovnike, a osobito za mlade, jer će poboljšati uvjete i način življenja stanovništvu u ruralnim područjima, ali i biti poticaj mladim ljudima da šire svoje obitelji i da ostaju na selu. Čestitke domaćinima izrazili su također saborski zastupnik Josip Đakić i potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Osim najmodernije opreme unutar vrtića, njegovi polaznici imat će i vanjsko dječje igralište, te sve popratne sadržaje koje imaju vrtići u mnogo većim mjestima i gradovima. Početak radova blagoslovio je sopjanski župnik, vlč. Augustin Tašić. P.Žarković

Petar Žarković
Riječ je o šestom od planiranih jedanaest dječjih vrtića na području Virovitičko-podravske županije
Možda ste propustili...

28. IZLOŽBA VINA SLATINSKOGA KRAJA

Sedam vina i šest rakija osvojilo zlatne plakete

IMA NAJBOLJE VINO SLATINSKOG VINOGORJA

Mirko Lukač: Vino se mora osluškivati

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana