Regija
KONJIČKIM MARATONOM POČEO JE BOGAT PROGRAM ŽUPANJSKOG LJETA

Sutra Dan gradskih udruga i druženje građana
Objavljeno 19. lipnja, 2019.
ŽUPANJA

Memorijalnim konjičkim maratonom "Od stana do stana" koji Konjogojska udruga Stari graničar organizira u spomen na prije osam godina tragično stradale mlade konjogojce Marka Kobaševića, Josipa Krznarića i Marka Filipovića, počeo je bogat program Županjskog ljeta. Nastavlja se sutra, na Tijelovo, Danom gradskih udruga i cjelodnevnim druženjem građana iza Restorana Sava kod savskog nasipa. Udruge će ih počastiti čobancem, pečenom ribom, lepinjicama, a za dobro raspoloženje pobrinut će se tamburaši. U subotu će biti odigran memorijalni nogometni turnir "Mladen Ćatić".

U nedjelju je 14. manifestacija "Kod konjarskih vatri", koja će na vrlo osebujan način oživjeti stare graničarske običaje iz vremena Vojne krajine. U 20 sati otvorenje je izložbe "Krpež kuću čuva", a pola sata poslije kreće mimohod i postrojavanje vojno-povijesnih postrojbi. Posjetitelji će u parku Muzeja uživati u nastupu Viktorije Kulišić i Željka Lončarića Žeca i uprizorenju istinite pripovijesti iz graničarskog života Županje "Kako je Gušti-sablja krojila pravdu". Nastupit će i ŽPS Kreketuše Kulturnog centra Gatalinka iz Vinkovaca.

Za 22 sata predviđeno je podizanje uzbune i paljenje "mašala". U sklopu manifestacije održat će se i sajam tradicijskih proizvoda i rukotvorina. M.L.O.
Možda ste propustili...

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

Najčitanije iz rubrike