Novosti
OSJEČANIN ZDRAVKO MANDIĆ IMA SVOJ NAČIN ZAŠTITE

Protiv komaraca - ribičkim odijelom
Objavljeno 19. lipnja, 2019.
Na koje se sve načine Osječani bore protiv komaraca možda najbolje pokazuje "izum" 57-godišnjeg Zdravka Mandića iz Medulinske 12, koji već danima gotovo ne izlazi iz mrežom isprepletenog ogrtača, nalik na one kojima se koriste pčelari. Međutim, riječ je ipak o ogrtaču protiv komaraca kakav najčešće koriste ribiči, a koji je još prošle godine nabavio upravo zbog krvopija koji su ove godine neizdrživi.


"Pčelari imaju bijela, a ovo je crno odijelo, odnosno mrežu koriste ribiči kako bi se spasili od komaraca. I sam sam ribič, i stoga sam ga kupio ranije, i ne misleći koliko će mi biti potrebno ove godine. Komarci doslovce idu u oči i usta i neizdrživo je. Taj ogrtač kad sjedim ispred zgrade ili čak idem u šetnju - ne skidam", priznaje Mandić, koji je smislio još jedan način kako se riješiti komaraca. Naime, uz klupu ispred ulaza parkirao je motor koji, kad ga upali i stavi u "ler", kaže, dosta dimi i tjera komarce. To je dodatna zaštita ne samo za njega nego i za njegove susjede, koji za lijepog vremena uvečer vole sjesti ispred zgrade na klupu.


"Znate kako dobro dim motora tjera komarce? Moramo se jednostavno svačega dosjetiti kako bismo se obranili, jer je ovo neizdrživo u svim dijelovima grada. Ovdje na Jugu ih je bezbroj, a baš me pitala jedna susjeda koja obrađuje vrt prekoputa zgrade gdje može nabaviti cijelo odijelo, od glave do pete", kaže Mandić, koji je ogrtač kupio na autotržnici i to po cijeni od 50-ak kuna. Taj bi novac, kaže, svatko izdvojio samo da se riješi komaraca kojih je ove godine kao rijetko kad.
Da je ogrtač našeg sugovornika pun pogodak pokazuje i to što je Zdravko Mandić postao hit na društvenim mrežama i u samo tri sata skupio više od 800 "lajkova". Ekipa Glasa Slavonije pronašla ga je i, dakako, dobila osebujan savjet kako se obraniti od komaraca. Valja pričekati nedjelju i otići na autotržnicu, gdje je, koliko čujemo, prava navala za kupnju ovog ogrtača, koji štiti od omraženih kukaca. M.Mihelić