Crna kronika
POTVRĐENA OPTUŽNICA

Na jesen suđenje monstrumu koji je bacio djecu
Objavljeno 18. lipnja, 2019.
Pedesetčeverogodišnjak je bacao svoju djecu u dobi od tri do osam godina preko balkona kuće
ZADAR

Potvrđena je optužnica protiv 54-godišnjeg monstruma koji je prije nekoliko mjeseci bacio svoje četvero djece preko balkona na Pagu. Djeca su bila u dobi od tri do osam godina.


Hrvoje Visković, glasnogovornik Županijskog suda u Zadru, potvrdio je da je optužno vijeće tog zadarskog suda potvrdilo optužnicu i dodao da je 54-godišnjak svjedočio putem videolinka, jer se trenutačno nalazi u zatvorskoj bolnici u Zagrebu.


- Optužnica je pravomoćna i predmet se sada dostavlja raspravnom vijeću. Predsjednik vijeća proučit će spis i zakazati raspravu. Prvo ročište očekuje se na jesen - kazao je glasnogovornik zadarskog Županijskog suda.


Podsjetimo, Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je 17. svibnja podignulo pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv 54-godišnjaka zbog pokušaja teških ubojstava.


Oca monstruma optužnicom se tereti da je 28. veljače ove godine, oko 6 sati, u Pagu u kući u kojoj živi kao podstanar zajedno sa svojom suprugom i djecom, s namjerom da ubije svoje četvoro djece za vrijeme dok su ona spavala, iz spavaće sobe uzeo u naručje jedno po jedno dijete te ih jedno po jedno bacio s terase ispred ulaznih vrata s visine od 4,95 metara na popločanu betonsku podlogu u dvorištu kuće. Dvije su djevojčice i jedan dječak zadobili teške ozljede, a jedna djevojčica ozlijeđena je lakše. Smrt djece izbjegnuta je samo hitnom medicinskom intervencijom.


U optužnici je odmah predloženo produljenje istražnog zatvora protiv 54-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja djela, i jer je istražni zatvor nužan radi neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške.


Tog kobnog jutra 85-godišnji vlasnik kuće koji živi u prizemlju nije slutio da će svjedočiti okrutnom činu jednog oca. Pogledao je kroz prozor i pomislio da netko baca rublje, a kada je otvorio vrata vidio je tri djevojčice na tlu u krvi. Baš u tom trenu 54-godišnjak je s balkona bacio i sina koji je pao na nesretne djevojčice. Pedesetčetverogodišnjak je sjeo u automobil i odvezao se, a majka djece otrčala je u pomoć djeci koja su odmah prevezena u bolnicu.
Najteže ozljede, opasne za život, imala je sedmogodišnjakinja koja se, srećom, uspješno oporavila nakon liječenja u zagrebačkom KBC-u. U zadarskoj bolnici oporavila su se i druga djeca.


Sandra Lacić
užas
DJECU JE UZIMAO DOK SU SPAVALA
SMANJENO UBROJIV, ALI ZNAO JE ŠTO ČINI
Nakon podizanja optužnice glasnogovornik Županijskog suda u Zadru za medije je kazao da su za četverostruki pokušaj ubojstva propisane kazne zatvora do 40 godina. Inače, vještaci su za 54-godišnjaka utvrdili da je u vrijeme svog monstruoznog čina bio bitno smanjeno ubrojiv, ali da je bio svjestan što čini svojoj djeci. Nakon ovog zločina u telefonskom razgovoru s njegovom polusestrom doznali smo da je oduvijek bio problematičan, no nije bio toliko nasilan. Navodno je imao problema za zakonom zbog nelegalne preprodaje automobila, a prije nego što je postao noćni čuvar u kampu, u Šimunima, navodno je radio i u Njemačkoj. Polusestri je bilo važno, kao i svima, samo da se djeca oporave.
Možda ste propustili...

HITCI SE ČULI NA VIKENDICI KOD OSIJEKA

Uhićen jer mu se za dana pripucalo

U VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI

Maloljetnik (17) sletio u kanal

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

2

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

3

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana