Osijek
NISU LUKSUZ, NEGO POTREBA

Klima-uređaji: Koliko
para, toliko muzike?
Objavljeno 19. lipnja, 2019.

Klima-uređaji više nisu stvar luksuza, nego stvar potrebe. Riječ je o dinamičnom tržištu gdje, za razliku od prije, mnogo proizvođača nudi baš ‘’najnaj’’ proizvod. No je li tako jednostavno? Za razliku od starih klima-uređaja, današnji uređaji Inverter tehnologije napredniji su i sofisticiraniji i u mogućnosti su pružiti znatno veći komfor, bolju kvalitetu zraka uz znatno manju potrošnju el. energije.

 

Kako prosječan kupac nastoji uz što manji trošak dobiti najbolji uređaj, jer klima-uređaji specifičan su proizvod, a tržište je krcato, za savjet smo upitali stručnjake.

 

Mnogi korisnici doživljavaju i razmišljaju o kupnji ili zamjeni klima-uređaja tek kada su temperature iznad 30, no majstora za klime nema ni na vidiku jer ne znaju druge dodane vrijednosti novih kvalitetnih klima-uređaja, a to je da današnji klima-uređaji, osim što hlade, dobro i griju. Za primjer, klima-uređaj koji troši 1kW el. energije daje 3,5 kW toplinske energije, što u odnosu prema klasičnim grijalicama znači učinkovitost veću od 200 % od, primjerice, el. grijalice. Zbog navedenog klima-uređaj je učinkovitiji i povoljniji za grijanje i od većine drugih uređaja koji rade na struju ili čak i druge energente!

 

Primjerice, pojedini klima-uređaji, koji imaju vrhunske performanse u hlađenju, mogu grijati i na temperaturama do -20 Celzijevih stupnjeva. Zašto ne ubiti dvije muhe jednim udarcem?

 

Što odabrati onda? Vrhunski japanski proizvođači sigurno su najpouzdaniji, no i najbolji klima-uređaj može podbaciti, a vama treba FIX rješenje.

Klima-uređaj svoju funkcionalnost postiže ugradnjom, a stručno odrađena ugradnja po ovlaštenom servisu najčešće je preduvjet za garanciju.

 

Da, veliki shop koji uz klima-uređaje prodaje i zimske gume i dječje udžbenike možda će vam stalno iskakati na zaslonima i nuditi uređaje po ‘’povoljnijoj’’ cijeni. No u konačnici, koliko će ušteda zapravo biti u vašu korist? Zato je preporuka da se klima-uređaji kupuju u specijaliziranim trgovinama/tvrtkama koje se isključivo bave klimatizacijom, a rade s provjerenim i etabliranim brendovima.


Svakako su bitne i karakteristike uređaja i njihova energetska učinkovitost, razina buke, Wi-Fi upravljanje, kao i druge opcije koje uređaj kroje po mjeri za korisnika. Sve navedeno, uz stručnu podršku i savjet, osigurat će vam ne samo vrhunski uređaj nego i kvalitetno klimatiziran prostor s minimalnim zahvatima u prostoru uz zbilja najbolju cijenu na tržištu.
Zbog tog razloga razloga preporuka je pronaći dobavljača koji pruža individualan pristup klijentu u razini njegovih potreba i planiranog budžeta s iskustvom u struci i konkretnim poslovima ugradnje. PR

Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike